Gezellig met je vrienden, familie of vriend Kerstmis vieren. Het is bijna kerst en dat is een goede reden om lekker te snoepen. En wat is er nou lekkerder dan een dessert. Moet jij een nagerecht maken voor kerst? Deze drie heerlijke kerstrecepten zullen jouw daarbij helpen.

Kerststerretjes met kersen

Deze lekkere kerststerretjes van bladerdeeg zijn heel erg makkelijk te maken. Voor dit recept heb je maar 4 ingrediënten nodig. Duur: 30 minuten, personen: 5.kerst10

Nodig:

  • 1 blikje kersen
  • 1 pakje bladerdeeg
  • ei
  • kristalsuiker

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en steek er sterretjes uit met een vormpje. Leg de sterretjes op bakpapier en prik in de helft van de sterretjes gaatjes met een vork. Bestrijk het bladerdeeg met een geklutst eitje. Smeer een beetje kersen-compote in het midden van de sterretjes waar je geen gaatjes in hebt geprikt. Leg het stuk bladerdeeg met

gaatjes erop en druk de zijkanten tegen elkaar. Bestrooi de bovenkant met een beetje suiker en bak de koekjes in 15-20 minuten goud en knapperig. Smakelijk!

 

Aardbeien met mascarponecrème, witte chocolade en amaretti

Dit vind ik echt het lekkerste nagerecht wat ik ooit heb gemaakt. Het is niet echt een kerst recept, maar je familie zal hier zeker van smullen. Duur: 25 minuten, personen: 4.

Nodig:

  • 50 gram ongezouten pistachenotenmascarpone
  • 250 gram poedersuiker
  • 3 eidooiers (eigeel)
  • 500 gram mascarpone
  • 400 gram aardbeien
  • 75 gram witte chocolade
  • 50 gram bitterkoekjes of amandelkoekjes

Zo maak je het:
Rooster de pistachenoten in en droge, hete koekenpan en zet ze apart. Klop de poedersuiker met de eidooiers tot een glad mengsel. Voeg nu de mascarpone toe en mix dit op een hoge stand tot een crème. Zet de crème in de koelkast tot dat je de witte chocolade in kleine stukjes hebt gehakt. Verdeel de aardbeien over schaaltjes en schep de mascarponecrème erop. Bestrooi nu de witte chocolade, amaretti (of bitterkoekjes) en pistachenoten eroverheen. Heerlijk!

 

Warme chocoladecakejes met peer

Dit recept is echt iets voor de kerst. Het lijkt moeilijk om te maken, maar schijn bedriegt. Duur: 40 minuten, personen: 4.

Nodig:

  • 100 gram extra pure chocolade, in stukjes
  • 100 gram boter, in blokjes
  • 4 babyperen
  • 2 grote eieren
  • 75 gram kristalsuiker
  • 50 gram boter

Materiaal:

  • bakpapier
  • 4 ingevetten eenpersoons ovenschaaltjes
  • appelboor

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Knip 4 rondjes uit bakpapier met doorsnee van de ovenschaaltjes en leg ze op de bodem van de schaaltjes. Smelt de chocolade met de boter al roerend op heel laag vuur en laat het van het vuur even rusten. Haal de peerklokhuizen vanaf de onderkant eruit, maar laat de steeltjes eraan zitten. Klop in een kom de eieren met de suiker dik en schep er bloem door. Schenk het chocolademengsel erbij en roer dit goed door. Schenk het beslag in schaaltjes en duw de peren er rechtop in. Bak de cakejes 15-20 minuten in het midden van de oven; de kern moet zacht en een beetje vloeibaar zijn. Laat de cakejes 5 minuten staan. Tasty!