Iets waar we bijna allemaal veel mee bezig zijn de laatste tijd is gezond eten. Het is niet altijd even makkelijk om dat vol te houden want soms is het veel makkelijker om even gauw een frietje te halen. Het belangrijkste om het vol te houden is om echt lekkere dingen te vinden die ook nog eens gezond zijn. Daarom zetten wij een paar lekkere en gezonde recepten op een rijtje voor jullie.

Amandelcrackers

Wat heb je nodig:
– 100g amandelen
– 100g havermout
– 40g geraspte jonge kaasGezonde recepten – 2 eieren
Wat moet je doen:
Als eerst moet je de oven voorverwarmen op 180 graden. Maal daarna de amandelen fijn met bijvoorbeeld een keukenmachine. Je zou ook al gelijk amandelmeel kunnen kopen. Meng daarna de amandelmeel met havermout, 2 eieren en de kaas en kneed alles daarna. Rol het deeg uit op bakpapier op een bakplaat. Snijd daarna het deeg in crackervorm en doe het in de oven. Laat het ongeveer 15 à 20 minuten bakken en laat het daarna helemaal afkoelen. Deze crackers zijn perfect als een gezond tussendoortje.

Macadamia mini muffins

Wat heb je nodig:
-150g macadamia noten
– 150g havermout
– 2 theelepels kurkuma
–  15g peterselie
– 75g geraspte kaas
– 2 eieren
– 75ml amandelmelk
– 3 eetlepels olijfolie
– keukenmachine
– muffinvorm (12 stuks)

Wat moet je doen:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Doe de macadamia noten, havermout, peterselie, kurkuma en als je wilt zout en peper  in de keukenmachine en maal het helemaal fijn. Voeg daarna de eieren, olijfolie, kaas en amandelmelk toe en meng het tot een glad beslag. Verdeel dan het beslag in de muffinvormpjes en zet het ongeveer 15 à 20 minuten in de oven. De muffins zijn een  lekker en gezond tussendoortje.

Quinoa salade

Wat heb je nodig:
– 175g quinoa
– komkommer
– munt
– 40g pijnboompitten
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 knoflookteentje
– 1 rode paprika
Wat moet je doen:
Begin met het koken van de quinoa. Dit duurt ongeveer 10 à 12 minuten. In de tussentijd kun je alvast beginnen met het klein maken van de komkommer, paprika, munt en de knoflook. Als je zou willen kun je de pijnboompitten even kort in een pan roosteren. Je kunt de quinoa laten afkoelen voor een koude salade maar een warme quinoa salade is ook lekker. Meng alle ingrediënten door de quinoa en voeg als laatste de citroensap en de olijfolie toe. Deze salade kan heel goed als uitgebreide lunch of als avondeten.

Boekweitpannenkoeken

Wat heb je nodig:
– 12g boekweitmeel
– 3 eieren
– 250ml amandelmelkGezonde recepten
– kaneel (optioneel)

Wat moet je doen:
Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Voeg de kaneel toe als je van wat zoetere pannenkoeken houdt. Bak daarna een voor een alle pannenkoeken. Deze boekweitpannenkoeken zijn makkelijk te bereiden en een gezondere variant dan gewone pannenkoeken. De pannenkoeken zijn perfect voor een ontbijtje met bijvoorbeeld fruit.

Q: Welk recept lijkt jou het lekkerste?