Na een lange werkdag heb je vaak geen zin meer om te koken. Om nou helemaal die aardappelen te schillen.. Dan kies je toch liever voor een voorgebakken variant. Het moet toch makkelijker kunnen? Wij hebben een paar kooktrucjes voor je op een rijtje gezet, die ook jij vast nog niet kende.

Truc 1: bananen langer houdbaar

Bananen, wie lust ze nou liet? Helaas zijn bananen moeilijk te peilen. Gister waren ze nog mooi geel, maar vandaag zijn ze ineens super bruin. Zonde! Gelukkig hebben we daar een oplossing voor gevonden. Met plasticjes kun je namelijk de houdbaarheid van je bananen verlengen.

Hoe doe je dat?
Draai plasticfolie strak om de toppen van de bananen. Je kan het om de tros doen, maar ook om lossen bananen. Knijp de folie vervolgens goed dicht. Doordat de ‘wortel’ van de banaan nu geen lucht krijgt kan de banaan minder snel overrijp raken en verkleuren.

Truc 2: snel kerstomaatjes snijden

Pfff haast.. en dan een voor een die stomme kerstomaatjes snijden. Dan ben je al snel weer een paar minuten verder. Dit moet toch veel sneller kunnen? Gelukkig is er een trucje waardoor je alle kerstomaatjes in een keer doormidden kan snijden.

Hoe doe je dat?
Leg alle kerstomaatjes op een bord en leg er nog een bord bovenop. Hou het bovenste bord vast en snij voorzichtig tussen de borden met het mes van je weg. Als je nu de borden van elkaar afhaalt zie je dat de kerstomaatjes mooi doormidden zijn gesneden.

Truc 3: snel knoflook pellen

Heb jij een hekel aan knoflook pennen? Die kleine velletjes er steeds afhalen, die er bijna niet afgaan. Grrr! Gelukkig is hier een handig trucje voor. Knoflook kun je namelijk pellen met behulp van twee schaaltjes.

Hoe doe je dat?
Leg de complete knoflook in een schaaltje en plaats een passend schaaltje ondersteboven op de knoflook. Houd de schaaltjes tegen elkaar en schudden maar. Na kort schudden zul je zien dat de knoflook tenen en omhulsels los in de bakjes zitten. Je knoflook tenen zijn perfect gepeld.

Truc 4: snel aardappels schillen

Heb je zin in aardappelen, maar geen tijd om ze te schillen? Dan ga je maar weer voor de voorgebakken variant. Maar na vandaag is dat niet meer nodig. Door deze truc kun je binnen notime aardappelen schillen.

Hoe doe je dat?

Truc 5: dood bier

Deze truc heb ik een aantal jaar geleden van mijn vader geleerd. Zelf houd ik niet van bier, maar moet ik het wel eens voor iemand inschenken. Helaas lukt het niet altijd even goed en slaat het bier vaak dood. Door deze truc krijg je het schuim weer terug. Niemand zal meer merken dat het je weer niet gelukt is.

Hoe doe je dat?
Is je bier door? Dompel er dan een paar keer een servetje in, alsof het een theezakje is, en het schuim is terug. Dit werkt bij mij altijd heel goed.