Van quinoa korrels tot goji bessen, tegenwoordig word je platgegooid met de nieuwste rages op het gebied van een gezonde leefstijl. Het drinken van water blijft echter een van de beste dingen die je kan doen om je lichaam te helpen. Het zorgt ervoor dat je lichaam op de juiste temperatuur blijft, het beschermt je organen en zorgt ervoor dat de conditie van je huid verbetert. Wil je weten hoe je het drinken van water een leuke twist kan geven? Lees dan snel verder!

Bij infused water voeg je verschillende soorten fruit in een kan of fles met water. Voor het lekkerste resultaat kan je het fruit en water het beste een nachtje laten weken in de koelkast. Het drinken van dit water is een smakelijke manier om te hydrateren en te reinigen zonder toegevoegde suikers en extra calorieën. Omdat het drinken van infused water ook vele gezondheidsvoordelen heeft, lijkt het me een win/win situatie!

Recepten infused water

Een aantal simpele recepten:

  • Groene thee, munt en limoen: helpt voor het verzachten van hoofdpijn, bevordert de spijsvertering, beschermt het immuunsysteem en bevordert de vetverbranding.
  • Aardbei en kiwi: bescherming van het immuunsysteem, bevordert het reguleren van de bloedsuiker en de spijsvertering.
  • Komkommer, limoen en citroen: helpt bij gewichtsbeheersing, een opgeblazen gevoel, controleert de eetlust en de spijsvertering.
  • Citroen, limoen en sinaasappel: bescherming van het immuunsysteem, bevordert de spijsvertering, bevat vitamine C en helpt tegen maagzuur.

infused-water

Om infused water te maken hoef je alleen maar het fruit in schijfjes te snijden. Het heeft minimaal 4 uur nodig om te weken en de beste smaak te krijgen. Het makkelijkste is om het ’s avonds klaar te maken en ’s nachts te laten weken in de koelkast. Zolang je het infused water in de koelkast bewaart blijft het fruit als het goed is vers. Je kan ook eventueel de kan telkens bijvullen met water, maar de smaak zal er minder door worden. Uiteraard kun je zelf gaan spelen met de ingrediënten om zo te ontdekken wat voor jou de lekkerste combinaties zijn.

Zou jij je glas cola verruilen voor een glas unfused water?