Nieuwjaar is bijna zover en misschien geef of heb je wel een heel gezellig feestje met vrienden of familie. Altijd goed om een paar lekkere hapjes in huis te hebben of mee te nemen naar jou feest. Mocht je het helemaal vergeten zijn dan hebben wij een paar super makkelijke last minute nieuwjaar hapjes die ook nog eens heerlijk smaken. Lees verder als je benieuwd bent naar de hapjes.

Mini kaasstengels

Wat heb je nodig:
⦁ 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
⦁ 200g geraspte kaas
⦁ Olijfolie
⦁ Bakpapier

kaasstengels
Wat moet je doen:
Haal de bladerdeeg plakjes uit de diepvries en laat ze naast elkaar ontdooien. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Rol de balderdeeg plakjes op als het deeg zacht is. Pak de uiteindes vast en draai die in tegengestelde richting van elkaar zodat je kaasstengel gedraaid is zodat je ook altijd ziet bij de echte kaasstengels. Leg bakpapier op een bakplaat en leg daar alle kasstengels op. Besmeer ze daarna met olijfolie en bestrooi ze met de geraspte kaas. Stop de bakplaat in de oven voor ongeveer 20 minuten totdat ze lekker knapperig zijn. Laat ze even afkoelen en dan zijn ze klaar om geserveerd te worden.

 

Sticks

Wat heb je nodig:
⦁ Aardbijen
⦁ Marshmallows
⦁ Reep chocolade (puur of melk)
⦁ Brownies
⦁ Lange saté prikkers
Wat moet je doen:
Begin met het wassen van de aardbijen. Snijd daarna de kopjes eraf en leg ze even apart. Snijd de brownie in kleine vierkante stukjes ongeveer over groot als de marshmallows. Doe de aardbijen, marshmallows en stukjes brownies aan de lange saté prikkers, de volgorde maakt niet uit. Smelt daarna de chocolade en doe het in een spuitzak. Ga met een zig zagende beweging over de sticks heen zodat er een mooi patroontje op de sticks. Laat de chocolade even uit harden en je sticks zijn klaar om geserveerd te worden.

 

Mini zalm wraps

Wat heb je nodig:
⦁ Wraps
⦁ Gerookte zalm
⦁ Sla
⦁ Kruidenroomkaas
⦁ Mini saté prikkers
⦁ aluminiumfolie
⦁ Mocht je nou niet van zalm houden dan kun je de zalm ook vervangen door kipfilet.Mini zalm wrapjes

Wat moet je doen:
Besmeer de wraps met de kruidenroomkaas en beleg het daarna met de gerookte zalm. Doe dit maar tot de helft van de wrap want anders is het moeilijk met het strak oprollen. Verdeel daarna wat sla over de wrap en rol de wrap zo strak mogelijk op. Wikkel het in aluminiumfolie en zet het in de koelkast. Heel het er pas uit als je het ook daadwerkelijk wil uitserveren. Snijd het in kleine stukjes en prik in erg mini stukje wrap een saté prikkertje.

 

Wij wensen iedereen een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig 2016.