Ik heb honger, lekkere trek. Maar mijn ‘gezond eten’ stemmetje in mijn hoofd zegt dat ik een salade moet maken. Dat kan ook heel lekker zijn, toch? Na deze woordenwisseling met mezelf ben ik enkele gezonde salades gaan opzoeken. Ik zet de drie lekkerste op een rijtje. Natuurlijk mag je altijd producten veranderen of toevoegen als je er iets bij wilt of juist iets niet lust.

Salade 1 – salsa salade

Wat heb je nodig?
Porties: 6

1 groene paprika
1 rode ui
2 avocado’s
1 grote rijpe tomaat
½ bosje verse koriander
½ limoen
zout en peper naar smaak

Eigenlijk is het heel simpel. De ui, paprika, tomaat en avocado’s (natuurlijk bij de avocado’s de schil eraf halen en ontpitten) ga je klein snijden in hapklare stukjes. De koriander snijd je heel fijn en dit doe je allemaal in 1 schaal. Voeg als laatste het sap van de limoen toe en wat zout en peper naar smaak.

Salade 2 – witlof salade

Wat heb je nodig?
Porties: 4

5 kleine struikjes witlof
1 appel
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels azijn
2 eetlepels olijfolie
½ theelepel suiker
zout en peper naar smaak

Was de witlof goed en snijd hem horizontaal in 1 centimeter brede stroken. Als je de stroken te lang vindt om te eten kun je ze altijd kleiner snijden. Dan ga je de appel in kleine hapklare stukjes snijden. Klokhuis eruit en als je wilt kun je de appel ook nog schillen. Doe alle ingrediënten in een kom en voeg daarna de citroensap, azijn, olijfolie en suiker toe. Naar smaak nog even wat peper en zout toevoegen en dan is je salade klaar. De appel zorgt voor een frisse afwisseling.

Salade 3 – Mexicaanse salade

Wat heb je nodig?
Porties: 3

1 krop romaine sla
1 blikje zwarte bonen
1 klein blikje mais
3 romatomaten
10 radijsjes
1 avocado
150 gram verkruimelde feta
3 eetlepels limoensap
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
½ jalapeño pepers
½ bosje koriander

Was de sla en snijd deze in reepjes van ongeveer 1 centimeter. Dan spoel je de zwarte bonen en mais af. Het is een mogelijkheid om de zwarte bonen op te warmen. Snij de romatomaten en avocado in stukjes. Deze mogen gewoon op hapklaar. De radijsjes gaan we wel heel fijn snijden. Dit doe je allemaal in een kom samen met de 150 gram feta. Daarna gaat de dressing erbij en daarvoor doe je de limoensap, olijfolie, honing bij elkaar. De jalapeño pepers en het halve bosje koriander moeten wel klein gesneden worden. Dit alles bij elkaar maakt een heerlijke maaltijd salade.

Welke salade vind jij het lekkerste en ga je direct uitproberen?