We herkennen het waarschijnlijk allemaal wel: opeens heb je een vreselijke vreetbui. Je kijkt wel vijf keer in de koelkast en voorraadkast en kiest steeds iets nieuws uit. Het lijkt ook wel alsof je nooit vol gaat zitten. Na zo’n vreetbui voel je je waarschijnlijk ook helemaal niet fijn. Wij geven daarom tips tegen onverwachte vreetbuien.

 

Hoe krijg je een vreetbui?

Het is niet altijd te achterhalen waar eetbuien precies vandaan komen, het heeft te maken met verschillende dingen. Een combinatie van fysieke artsy-bed-black-and-white-girl-Favim.com-2525174en mentale factoren hebben hier een sterke invloed op. Veel mensen die niet lekker in hun vel zitten of veel stress hebben, hebben vaker last van vreetbuien. Ook begin je vaak met eten als verdrietig bent.

 

Begin bij het begin

Er is vaak meer aan de hand dan enkel last hebben van vreetbuien, want waar komen ze vandaan? Ga bij jezelf na of je misschien veel stress hebt de laatste tijd en waardoor dit precies komt. Zet het even allemaal op een rijtje en kijk dan rustig of je er misschien iets aan kunt doen.

 

Ga niet met honger boodschappen doen

Als je met honger naarmeer water drinken de supermarkt gaat om de wekelijkse boodschappen te doen, dan koop je onbewust al gauw veel meer dan normaal en grijp je ook gemakkelijker naar de ongezonde snacks.

 

Slecht eten wegdoen

Als je last hebt van vreetbuien dan grijp je gelijk naar chips, koekjes en zoetigheid. Allemaal niet echt gezond en dat is waarom je je schuldig voelt na een vreetbui. Zorg dat je al het ongezonde eten wegdoet en enkel gezonde keuzes overhoud, zoals fruit en groente.

Drink genoeg water

Vaak als je een trek hebt, kun je dat onderdrukken door water te drinken.

 

Stop met strenge diëten

Veel mensen gaan streng diëten om af te vallen en dat is natuurlijk helemaal niet zo slecht, maar wel als je daardoor veel te veel zin krijgt in chips en junk food. Het gaat dan lang goed, maar op een gegeven moment geef je toch toe en begint je vreetbui. Zorg dat je niet een dieet kiest waar je enkel magere yoghurt mag eten, maar een dieet waar je lekker, maar ongezond eten vervangt voor gezond en lekker eten.

tumblr_mh2ii8aXlm1s48a1io1_500