De meloenenmaanden zijn van start gegaan! En dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van dit heerlijke fruit… Of nee, deze groente! Om te beginnen een leuk feitje, meloen is namelijk familie van de komkommer en dat maakt meloen eigenlijk een groentesoort. Wat het ook is, groente en fruit staan beiden bekend als voedselcategorieën met gezonde producten. Maar hoe kan een meloen die voor 95% uit water bestaat nou je leven beteren? Wij geven je met plezier 5 redenen die je zullen overtuigen!

#1 Het is goed voor de huid

In meloen zit een grote hoeveelheid aan betacaroteen. En dat zorgt ervoor dat de laag met dode huidcellen verwijderd wordt. Hierdoor raken je poriën minder verstopt en ziet je huid er stralend uit! Daarnaast zou meloen goed zijn voor de elasticiteit van je huid en voorkomt het veroudering van de huid, waardoor je minder snel rimpels krijgt!

#2 Vermindert het risico op kanker

tumblr_o7wb9mgMQU1sop2vno1_500Hoe? Er zijn fruitsoorten die je lichaam tegen celbeschadiging beschermen. Meloen is hier een van! In meloen zit vitamine A, een van de beste natuurlijke antioxidanten voor het lichaam. Wanneer je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt kan de stof je beschermen tegen kanker in de longen en verschillende holten, zoals je mond, neus en kaak.

#3 Van meloen ga je beter zien!

Meloen bevat zeaxanthine. Deze stof vind je ook terug in aardbeien, avocado en mango. Het kan zelfs zo zijn dat je door het eten van veel meloen later minder last hebt van maculadegeneratie. Wat een woord! Het is de naam van een regelmatig voorkomende oogziekte waarbij je gezichtsvermogen afneemt op oudere leeftijd.

 

tumblr_o7ztp6zB481ulflhko1_500#4 Bloeddrukverlagend effect

Als je een hoge bloeddruk hebt doe je er hoe dan ook goed aan om watermeloen te eten. In meloen zit namelijk Kalium, een stof die voor een bloeddrukverlagend effect zorgt. Daarnaast kan watermeloen hetzelfde effect hebben als viagra. Het zorgt ervoor dat de bloedvaten in je lichaam ontspannen.

#5 Geen astma voor jou!

Niet meer dus! Eet je veel meloen, dan is de kans groot dat je geen astma ontwikkelt. Dit komt door de voedingstoffen in een meloen, voornamelijk vitamine C en betacaroteen.