Een chocoladebar vol met dingen die jij lekker vindt, wie wil dat nou niet? Even klaar met alle gezonde superfoods en even lekker genieten en het is ook nog eens heel erg simpel om zelf te maken. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze lekkernij en wat je er allemaal in kan doen? Lees dan even verder!

Wat heb je nodig?

Zelf 'Rocky Road' chocolade makenSnijplank
Eetlepel
Pan
2 kommen
Spatel
Ovenschaal
Plastic folie

1 eetlepel boter
400 gram melkchocolade
50 gram ongezouten pinda’s
50 gram zoete koekjes
50 gram gedroogd fruit naar keuze
50 gram mini marshmallows

Alles wat hier boven vermeld staat is volledig optioneel. Is het dus zo dat je bijvoorbeeld geen noten mag, dan laat je deze weg. Wat ook lekker erin is zijn cornflakes!

Stap 1 – Smelt de chocolade au bain-marie. Dit doe je door een kom boven een pan heet water te zetten met wat boter. Let er op dat de kom het water niet raakt want dan kan de chocolade verbranden. Een andere manier is door de chocolade in een bakje in de magnetron te doen. Let hierbij wel heel erg op want het kan erg snel gaan.

Stap 2– Zorg dat je de koekjes in kleine stukjes breekt. Dit hoeft niet netjes, het is juist lekker om grote stukken koek in je chocoladebar te hebben. Dit doe je samen met de pinda’s, gedroogd fruit (dit eventueel ook klein gesneden) en de mini marshmallows in een ruime kom.

Stap 3 – Nu komt het leukste, de chocolade in de kom met overige ingrediënten gieten. Roer het allemaal goed om. Dit kan even duren want de chocolade moet aan alles blijven plakken.

Stap 4 – Pak de braadschaal en doe daar het plastic folie in, zodat je de chocoladebar er dadelijk goed uit krijgt. Daarna doe je het complete chocolademengsel in de ovenschaal. Spreid alles uit zodat je een geheel krijgt.

Zet het in de koelkast of vriezer (ligt er net aan hoe geduldig je bent). In de koelkast zal het ongeveer 3 a 4 uur duren voor dat de hele chocoladebar hard is. Doe je dit in de vriezer dan zal het hooguit een uur duren. Als de tijd voorbij is haal je de ovenschaal uit de koelkast of vriezer. Haal de chocoladebar uit het plastic folie en snijd het in hele grote stukken. En je home made Rocky Road chocoladebar is klaar!