Hoe makkelijk het ook lijkt, make-up kan best lastig zijn. Je haar zit niet altijd mee en nagellak kleurtjes kunnen ook voor problemen zorgen. Om het allemaal iets makkelijker te maken hebben wij 10 beauty life hacks voor je op een rijtje gezet.

1. Nagellak mat maken.
Heb jij ook dat ene kleurtje nagellak die je zo graag mat wilt hebben? Wij hebben de oplossing. Meng wat maïszetmeel in een transparant nagellakje en gebruik dit als een matte topcoat. Je krijgt hierdoor een mooie matte nagellakje.

2. Weg met babyhaartjes.
Zit je knotje eindelijk mooi, steekt er weer babyhaar uit. Wij hebben hier een oplossing voor gevonden: spuit wat haarspray op de tandenborstel en kam de haartjes plat. Nu lijkt je haar niet alleen voller, maar blijven die babyhaartjes ook op hun plek zitten.

3. Föhn schoon maken.
Gebruik een oude tandenborstel om je föhn schoon te maken. Er kan heel wat stof in je föhn komen te zitten. Hier kun je met een tandenborstel makkelijk bij.

4. Grotere lippen.
Meng je lipgloss met pepermuntolie om je lippen iets groter te maken.

5. Parfum blijft zo langer zitten.
Spuit je parfum op bepaalde plekken, in je haar, achter je oren, in je knieholtes en in je armholtes. Let wel op dat de alcohol in parfum het haar kan uitdrogen.

6. Haren krullen zonder hitte.
Door je haar vochtig te maken en dit vervolgens om een elastieken band te wikkelen krijg je mooie krullen. Je moet hier wel mee slapen, anders zit het te kort in je haren.

7. Zo krijg je langere wimpers.
Breng een laagje mascara aan op je wimpers en breng vervolgens een laagje talkpoeder aan. Als je dit hebt gedaan kan je weer een laagje mascara aanbrengen. Hierdoor krijg je langere wimpers.

8. Weg met roos.
Heb je last van roos? Doe dan twee aspirientjes in je shampoo en je bent er zo vanaf.

9. De goede foundation kleur.
Op zoek naar een nieuwe foundation? Test hem dan eerst op je nek. Veel mensen testen foundation op hun arm en eindigen vervolgens met een kleur die drie keer donkerder is dan hun huid.

10. Prachtige eyeliner en smokey eye.
Beth Bender Beauty heeft een handige cat eye & smokey eye make-up ‘Stencils a la Carte’ ontwikkelt. Dit is een sjabloon die je helpt om je make-up mooi te doen.

Kijk hier voor meer beauty life hacks.