Nepvlechten zijn al jaren een grote trend, vooral bij meiden met ”blackhair”. De vlechten zijn er in alle lengtes en kleuren. In dit artikel vertel ik je alles over mijn ervaring met Box Braids en hoe je ze kan stylen!

Met waarschuwingen van mijn kapper over het blonderen van mijn haren, koos ik er heel eigenwijs toch voor om het wel te doen. Blij met het resultaat begon ik na 2 maanden toch mijn natuurlijke zwarte haren te missen en merkte ik dat mijn haar begon af te breken. Teruggeverfd en al was het niet meer de grote bos krullen die ik eerst had. En daarom koos ik ervoor om te beginnen met Box Braids. Hierdoor kan mijn haar rustig herstellen en groeien en hoef ik er bijna niets meer aan te doen!

Hoe, hoe lang en hoeveel

Ik krijg de gekste vragen over mijn vlechten, en wanneer ik het probeer uit te leggen wordt het vaak niet helemaal begrepen. Gelukkig hebben we hier YouTube voor waar veel filmpjes op staan over hoe de Braids uiteindelijk op je hoofd zitten. Dus als je benieuwd bent, raad ik je aan om daar een kijkje op te nemen! Hoe lang je de braids inhoudt kan je helemaal zelf beslissen. Wel wordt aangeraden om de vlechten niet langer dan 5 weken in te houden. Zelf draag ik ze maximaal voor 2 maanden, omdat mijn haar niet heel snel uitgroeit. Voor het inzetten van Box Braids heb je pakken met haar nodig. In Nederland zijn er genoeg toko’s en blackhair-winkels waar je deze kan kopen. Per pak betaal je gemiddeld 3 euro. Zelf koop ik haar van het merk Expression, hier heb ik meestal 4 pakken van nodig. Hoeveel pakken je nodig hebt, hangt af van de dikte van je vlechten.

Box Braid Styles

Kort, lang, los, knot, staart… Alles kan bij Box Braids. Ik vind het leuk om te experimenteren met Box Braids en te kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Op Instagram heb je verschillende Box Braids accounts waar dagelijks foto´s op worden geplaatst van andere meiden die vlechten dragen.

Blue Braids

Box Braids zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Je moet het maar net durfen!

tumblr_nsq7frFcNi1scpynio3_1280

Bun

All you need voor deze haarstijl is een afgeknipte panty en geduld!

tumblr_nk1b87m0hQ1r3msm7o3_540

Korte Braids

tumblr_nr1qrkENky1qjkq4lo1_1280