Ook in 2016 staan Tumblr en Instagram er nog vol mee, foto’s van meiden die hun fleeky make-up combineren met strakke naar achter gevlochten haren, ook wel cornrows genoemd. En nou ziet het er misschien niet uit als een moeilijke haarstijl, je moet toch even de slag te pakken krijgen. Dus! Beauty en Gezondheid legt je uit hoe je te werk gaat, waar je cornrows kan laten zetten en hoe je ze mooi houdt!

Zit je erover na te denken om cornrows te zetten? Dan moet je je eerst verdiepen in de haarstijl. Maar daar heb je natuurlijk handige blogs voor als die van Beauty en Gezondheid.

Om cornrows te zetten moeten je haren minimaal zo lang zijn:

Kroeshaar: 7 CM
Stijlhaar: 10 CM

Dit heb je nodig voor het maken van Cornrows!

Niet veel! Wel is het per haar structuur verschillend. Eén ding hebben we allemaal nodig: een kam! Je maakt namelijk scheidingen in je haar en die moeten wel recht en gelijk zijn. Als je kroeshaar hebt, is het verstandig om je haren van tevoren goed uit te borstelen.

Stijl haar: Kam, elastiekjes, nep haar
Krullen: Kam, elastiekjes, nep haar
kroeshaar: Kam, haar producten, nep haar

Haren

Ervan uitgaande dat je de lange ”Tumblr”-vlechten wil, dan is de kans groot dat je het niet redt met je natuurlijke haren. Nephaar kan er gemakkelijk doorheen gevlochten worden zonder dat je duidelijk een verschil ziet, als je de juiste kleur kiest. Waar koop je dit? Veel toko’s hebben een deel van de winkel ingericht voor haarproducten en nephaar. Heb je niet zo’n handige toko in de buurt? Dan kan je het beste naar een blackhair-winkel/kapper gaan. Zelf koop ik de haren bij Pak store in Arnhem. De haren zijn van het merk Expression en kosten 4 euro per verpakking. Hoeveel pakken je moet kopen, hangt af van de dikte van de vlechten en aan de structuur van je haren. Laat je adviseren in de winkel!

Cornrows zetten

Het makkelijkste (en het snelste) is natuurlijk om je haren te laten vlechten bij de kapper, maar hier hangt een prijskaartje aan. De prijs voor het laten zetten van cornrows is gemiddeld €20,00, maar ook nu hangt de prijs af van het aantal gewenste vlechten. Wil je proberen om zelf cornrows te zetten op je eigen hoofd? Dan raad ik je aan om YouTube af te zoeken naar tutorials. Als je een zoekterm als ”How to apply cornrows” intypt, vind je meteen filmpjes waarin de techniek tot in detail wordt uitgelegd. Om je de zoektocht te besparen, hebben wij er drie uitgekozen die je een eind op weg helpen.

Zo houd je de vlechten fresh!

Het zou natuurlijk heel zonde zijn als je haren na 3 dagen overeind beginnen te staan. Zeker als je veel geld hebt uitgegeven aan het laten zetten van cornrows. Dus hier een paar tips waardoor je de vlechten langer mooi houdt.

  • Vet je haren regelmatig in (dit geld voor meiden met kroeshaar)
  • Ga op hete dagen niet de deur uit zonder een beschermende glansspray
  • Slaap ’s nachts met een satijnen doek of panty op je hoofd

tumblr_o8rihfOJcF1sjc5sqo1_500