Tijdens de feestdagen heb je het vaak druk en dus ook weinig tijd om je haar te doen. Maar wil je toch wat anders met je haar doen, omdat het speciale dagen zijn? Gelukkig hebben wij vijf super mooie kapsels voor je op een rijtje gezet. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook makkelijk om te maken.

Chignon

Dit zit er lastig uit, maar is makkelijker dan dat je denkt. Dit kapsel gaat het makkelijkste met kort haar. Het enige wat je nodig hebt is een haarbandje en haarspelden. Rol je haren in het haarbandje en zet het vast met haarspelden. Easy!

Vissengraatvlecht

Een vissengraatvlecht staat erg mooi bij meiden met lang haar. Je hebt twee rubberen elastiekjes nodig en een schaar. Bind je haar vast aan de zijkant van je hoofd met een rubberen elastiekje. Dit maakt het vlechten makkelijker. Verdeel je staart in twee delen. Neem een plukje van het eerste deel en voeg het bij het tweede deel. Neem een stukje van het tweede deel en voeg dat weer bij het eerste deel. herhaal dit zo veder tot het eind van je haar. Bind je vissengraatvlecht vast met een rubberen elastiekje en knip het bovenste elastiekje door. Trek de vissengraat met je vingers een beetje los voor een nonchalant effect. En je hebt een mooie vissengraatvlecht.

Boho updo

Een makkelijke manier om je haar toch iets anders te doen dan normaal. Dit kapsel kan je het beste maken met kort haar of haren met laagjes. Pluk voor pluk kan je je haren naar achteren werken en vast zetten met wat speldjes. Binnen vijf minuten is dit kapsel klaar. Je kan er ook voor kiezen om eerst je haren een beetje te touperen. Een makkelijk kapsel voor de feestdagen.

The crown braid

Dit mooie kapsel is wel iets moeilijker dan de andere kapsels, maar werkt bij lang en kort haar. Kam je haar naar achteren tot dat er geen scheiding meer te zien is. Pak een plukje onder je linkeroor en verdeel het in drie gelijke delen. Vlecht je haar dan naar voren toe en je pakt elke keer weer een plukje erbij. Als je bij je voorhoofd bent moet je proberen om dichtbij de haargrens te vlechten. Je vlecht zo het haar door in een rondje, zodat je een kroon krijgt. Je pakt elke keer kleine haarplukjes mee. Aan het eind houd je een haarpluk over die je strak moet verder vlechten tegen je hoofd aan en maak het vast aan het eind van de vlecht. We love it!

Zijknot

Dit kapsel is ook makkelijker te maken dan dat je denkt en gaat ook makkelijk met wat langer haar. Het mooiste is ook om hierbij je haren eerst te touperen. Vervolgens kan je een zijstaart maken en je haren draaien. Draai je haar uiteindelijk in een rondje en zet dit vast met een boel haarspelden. Makkelijk en een super mooi kapsel!