Volgens mij hebben alle meiden met lang haar hier wel eens over nagedacht: zou kort haar mij staan? Het is ook niet niks om zomaar 10 centimeter van je haar af te knippen. Maar blijft de vraag toch nog steeds in je hoofd rondspoken? Die onzekerheid is nu voorbij, met dank aan de ‘5,5 cm regel’.

John Frieda

John Frieda is niet alleen het brein achter de gelijkmatige kappersketen en haarproducten, maar ook van dit trucje. De professionele celebrity hairstylist John Frieda heeft een ware studie gemaakt van het aanmeten van de juiste kapsels bij verschillende gezichtsvormen. Door allerlei verschillende gezichten te bestuderen kwam hij op dit trucje. Hij ontdekte dat de hoek van je kaakbeen bepalend is voor welk soort kapsel iemand het beste kan hebben. Lang of kort haar.

5,5 cm regel

Je haar omvouwen, een staart maken of inschatten of kort haar je zal staan is vanaf nu verleden tijd. Met de 5,5 cm regel kom je precies achter welke lengte haar het beste bij jou staat. Het enige wat je nodig hebt is een potlood, liniaal en een spiegel.

Zo werkt het

Plaats het potlood horizontaal onder je kin. Vervolgens plaats je de liniaal verticaal onder je oorlel, zoals je op de afbeelding kan zien. Bekijk waar het potlood de liniaal aanraakt. Dit gebruik je als richtlijn. Als de afstand van de onderkant van je oor tot aan je kin groter is dan 5,5 centimeter dan staan lange lokken jou mooier. Maar is deze afstand korter dan 5,5 centimeter? Dan staat kort haar jou juist beter. Begrijp je hier nou helemaal niks van? Bestudeer deze afbeelding dan goed. Dan moet het vast wel lukken!

Haar app

Ben je nog niet helemaal overtuigd door de ‘5,5 cm regel’? Dan kan de Hair MakeOver app jou verder helpen. Met deze app kun je een foto van jezelf uploaden en volledig customizen met kapsels die je in de app kunt vinden. De kapsels sluiten naadloos aan op je geüploade foto. Zo kun je een realistisch beeld krijgen van andere kapsels op je eigen hoofd. Deze app is gratis.

En welke kapsel staat jou het beste? Lang of kort haar?