Kapsel kiezen? Gezichtsvorm bepalen!

Kiezen voor een kapsel aan de hand van je gezichtsvorm is een goede keuze. Dan weet je tenminste zeker dat het door jouw gekozen kapsel prachtig staat bij je gezichtsvorm!

Een ovaal gezicht

Ovaalvormig gezichtDit wordt gezien als de meest ideale en perfecte gezichtsvorm. Een ovale gezichtsvorm kenmerkt zich door een ronde haarlijn en een iets breder hoofd bij je slapen dan bij je kaken. Ook heb je een wat puntigere kin. Celebs met een ovaal gezicht zijn Jennifer Anniston en Cameron Diaz.

Wel doen!

Heb je een ovale gezichtsvorm dan ben je een gezegend mens. Dat komt omdat je bijna elk haarkapsel kunt hebben. Of je nu je haar los draagt, een korte of lange coupe neemt of kiest voor een pony of een paardenstaart.

Niet doen!

Veel volume in je haar is geen aanrader omdat je hierdoor een ronder gezicht krijgt dan je hebt. Ook je haar erg naar voren kammen of een flinke pony nemen kun je beter laten.

Een lang gezicht

Langvormig gezichtHeb je een lang gezicht dan heb je een lang en smal gezicht. Een smalle kin of een hoog voorhoofd kunnen ook kenmerkend zijn voor een lang gezicht.

Wel doen!

Als je een lang gezicht hebt dan wil je met je kapsel je gezicht verkorten. Dit doe je door een kort of half lang kapsel te nemen. Veel volume door laagjes werkt ook goed. Wil je je haar vastmaken, zorg dan voor een pony of scheiding aan de zijkant.

Niet doen!

Bij een lang gezicht maakt lang haar je lijzig. Heel kort haar is ook geen aanrader omdat je hiermee ook de nadruk op je gezicht legt.

Een rond gezicht

Rondvormig gezichtEen rond gezicht is een vol gezicht. Vaak heb je een ronde kin en/of ronde haarlijn. Je gezicht is het breedste ter hoogte van je jukbeenderen.

Wel doen!

Bij een rond gezicht wil je je gezicht breder maken. Dit doe je door een kapsel te nemen dat valt tot net onder je kin. Ook een kapsel waarbij je haarpunten wat naar buiten springen (dit kun je stijlen) werkt goed voor een rond gezicht.

Niet doen!

Korte kapsels, kapsels die geknipt zijn tot op de jukbeenderen of rondgeknipte kapsels zoals de Moptop: deze maken je gezicht alleen maar ronder.

Een vierkant gezicht

Vierkantvormig gezichtBij een vierkant gezicht is de breedte van je gezicht vaak even lang als de lengte. Ook heb je een rechte kaaklijn en een rechte haarlijn. Een bekende celebrity met een vierkant gezicht is Olivia Wilde.

Wel doen!

Kies voor een kort tot middellang kapsel met lagen. Een kort puntig kapsel staat jou ook mooi. Wil je graag lang haar, zorg dan dat je er lagen in laat knippen vanaf je kaaklijn.

Niet doen!

Als je een kapsel met een boblijn of een rechte pony neemt, dan lijkt je gezicht nog vierkanter dan het al is. Dat kun je daarom beter niet doen.

Hartvormig gezicht

Hartvormig gezichtIs je gezicht het breedst bij je slapen en wordt het naar beneden toe steeds smaller? Heb je daarnaast ook nog een puntige kin? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een hartvormig gezicht. Celebs met een hartvormig gezicht zijn Reese Witherspoon en Jennifer Lopez.

Wel doen!

Een kapsel met volume dat de kin breder maakt, past het beste bij mensen met een hartvormig gezicht. Dit krijg je onder meer door een half lang kapsel met krullen of slag. Als je de lagen op je hoofd lang houdt, kun je je haar ook kort knippen.

Niet doen!

Je pony recht afknippen of een boblijn zorgt ervoor dat je je voorhoofd breder maakt, terwijl dit al het breedste punt van je gezicht is. Je kin lijkt hierdoor nog puntiger. Ook te lang haar maakt je gezicht nog breder. Niet doen dus!

Lees verder…

Lees meer over: