Welk mannenkapsel bij welke vorm gezicht

Over het algemeen kan men zeggen dat er zeven verschillende soorten gezichtsvormen zijn. Kijk zelf welke gezichtsvorm het meest op die van je man lijkt en bepaal zijn mannenkapsel:

  • Ovaal gezicht: Dit is de meest ideale gezichtsvorm voor zowel man als vrouw. Deze gezichtsvorm komt echter relatief weinig voor. Bij een ovale gezichtsvorm past eigenlijk elke stijl en lengte van het mannenkapsel. De enige tip is dat je beter geen gezicht in het haar kunt laten vallen. Zware pony’s zijn dus uit den boze. Celebs met een ovaal gezicht zijn Jude Law (zie foto), James Franco en Kid Rock.
  • Vierkant gezicht: Kenmerkend voor deze gezichtsvorm is dat de kaaklijnen en de haarlijn bij het voorhoofd samen een vierkant vormen. Gezichtscontouren krijgen hierdoor extra de nadruk. Ga voor een kapsel met ronde vormen. Heeft je man zowel een vierkant hoofd en een breed voorhoofd, ga dan voor een pony of een asymmetrisch kapsel. Zo maak je het gezicht langer. Krullen raadt men af, die maken zijn gezicht nog breder. Celebs met een vierkant gezicht zijn Arnold Schwarzenegger en David Beckham.
  • Lang gezicht: Een lang gezicht lijkt op een ovaal gezicht, alleen is het langer. Als je man een lang gezicht heeft, dan heeft hij vaak een smal gezicht en een hoog voorhoofd. Zijn gezicht kun je breder laten lijken door meer volume te creeren. Die volume krijg je door te zorgen voor lagen of krullen in zijn haar. Ook kun je het gezicht verkleinen door een pony te laten knippen. Heel lang haar is voor een lang hoofd vaak niet zo geschikt. Celebs met een lang hoofd zijn Ricky Martin en Ben Affleck.

Johnny Depp heeft eem hartvormig gezicht

  • Hartvormig gezicht: Bij een hartvormig gezicht heeft hij een breed voorhoofd en een smalle kin. Het doel is om zijn kin wat breder te laten lijken. Een langer mannenkapsel met veel volume staat erg mooi. Veel volume bovenop het hoofd wordt afgeraden om te vermijden dat hij nogal dik lijkt. Bij een hartvormig gezicht is het ook verstandig om geen kort mannenkapsel te kiezen. Celebs met een hartvormig gezicht zijn Johnny Depp en Nick Jonas.
  • Driehoekig gezicht: Een driehoekig gezicht is eigenlijk het tegenovergestelde van een hartvormig gezicht. De man heeft daarom een wat smaller voorhoofd en brede kaaklijnen. Vermijd daarom een mannenkapsel dat de kaaklijnen accentueert. Een kort kapsel staat het mooiste bij een driehoekig gezicht. Wil je toch langer haar, zorg dan voor een asymmetrisch kapsel en/of een pony. Celebs met een driehoekig gezicht zijn Ryan Gosling en Justin Timberlake.
  • Diamanten gezicht: Mannen met een diamanten gezicht hebben brede jukbeenderen. Hun kin en voorhoofd is kleiner en smaller. Kies een mannenkapsel dat ervoor zorgt dat zijn voorhoofd en kin breder lijken en de jukbeenderen minder accentueert. Langere mannenkapsels zijn hiervoor een goede keuze. Een pony bij het kapsel is een extra plus. Korte kapsels, zonder pony zoals het faux-hawk-kapsel (nog verlinken en uitleggen) moet je vermijden.

Elijah Wood heeft een rond gezicht

  • Rond gezicht: Het ronde gezicht komt net als het ovale gezicht weinig voor. Bij een rond gezicht krijg je al gauw het idee dat de persoon wat voller is omdat de wangen wat boller zijn en de kin rond is. Probeer om het gezicht minder breed te maken. Dit doe je door een kort mannenkapsel te nemen die ervoor zorgt dat zijn gezicht meer lengte krijgt. Denk hierbij aan spikes of het faux-hawk-kapsel waarmee je volume op zijn hoofd krijgt. Ook het laten staan van een baard en bakkenbaarden zijn een aanrader bij een rond gezicht. Celebs met een rond gezicht zijn Gerald Butler, Jack Black en Elijah Wood.

Het kan ook zijn dat hij een combinatie van twee gezichtsvormen heeft. Dan kijk je welke kenmerken van de twee gezichtsvormen het meest dominant zijn en houd je de tips aan voor zijn kapsel die bij die gezichtsvorm beschreven wordt.