Half lange kapsels

Als je eens iets anders wilt met je haar maar niet direct een hele korte coupe, kies dan voor een half lang kapsel. Het is het beste van twee werelden: Je krijgt zowel het romantische en verleidelijke van lang haar als het vlotte van een kort kapsel. Een half lang kapsel valt net boven of net onder de schouders. Er zijn verschillende half lange kapsels:

De “Rachel”

Keek je vroeger naar Friends? Dan weet je vast nog wel hoe Rachel, gespeeld door Jennifer Anniston, eruit ziet. Dit klassieke half lange kapsel is een steil kapsel op schouderlengte met een middenscheiding. Makkelijk in onderhoud en nog altijd hip. Ook mooi bij steil haar: laat je puntjes in hele subtiele lagen knippen!

De “golvende Rachel”

De middenscheiding van de Rachel staat niet bij elke gezichtsvorm. Is dit bij jou het geval, probeer het half lange kapsel dan met een zijscheiding. Dan kun je ook kiezen voor subtiele krullen of golvend haar. Doe hiervoor na het douchen een beetje mousse in je haar. Föhn je haren droog en krul dan willekeurig je lokken zodat je slag in je haren krijgt. Zo krijg je gegarandeerd prachtig golvend haar.

The Chop

Een van de populairste half lange kapsels is The Chop. Deze is in principe een lange bob die je net boven de schouders draagt. Dit half lange kapsel is begin 2013 al uitgeroepen tot de “Rachel van 2013” (oftewel het kapsel van 2013). Supermodel Karlie Kloss was de trendsetter. Zij verscheen eind november 2012 op de catwalk tijdens een fotoshoot voor Vogue met The Chop. Vervolgens werd “The Karlie” een trend in de Amerikaanse kapsalons.

Als je een lang gezicht hebt en je wilt The Chop, zorg dan voor lagen die ter hoogte van je neus of hoger geknipt zijn. Op die manier verklein je je gezicht. Voor vrouwen met een ronde gezichtsvorm is een lange pony ter hoogte van je jukbeenderen mooi. The Chop kun je zowel met als zonder pony dragen.

Vooral bij vrouwen die van zichzelf al slag in hun haar of krullen hebben, staat The Chop mooi. Dat betekent dus dat je je stijltang voorlopig in de kast kunt laten liggen! Een bijkomend voordeel is dat je na het douchen je haar niet hoeft te föhnen of er iets in hoeft te doen. Dat scheelt je weer tijd met dit half lange kapsel.

Half lange kapsel in lagen

Als je heel dik haar hebt en je kiest voor een half lang kapsel dan is het mooi om veel lagen in je haar te laten zetten. Niet alleen valt je haar hierdoor makkelijk in model, ook krijg je vanzelf een vlot en vrouwelijk uiterlijk. Hoe dikker je haar hoe meer lagen je kunt laten knippen. Heb je juist dun haar dan geldt het omgekeerde.