Met een krultang, stijltang en föhn beschadig je al snel je haar. Maar hoe moet dat dan als je wel je haar wilt krullen maar niet wilt beschadigen? Wij hebben 5 tips voor je verzameld om deze natuurlijke golven en krullen zonder hitte te maken.

ingevlochte vlechten

Vlechten

De eerste manier blijft een klassieker. Vlechten staan leuk, raken nooit uit de tijd en geven je haren mooie lossen krullen. Het haar vlechten is een van de makkelijkste methodes om krullen in je haren te krijgen. Je kan je nog vochtige haren in tweeën verdelen, invlechten en dan gaan slapen of je kunt ervoor kiezen om een grote vlecht te maken in het midden. Hoe meer vlechtjes je maakt, hoe strakker de krul wordt.

Knotjes

Ook hierbij geldt hoe meer knotjes je maakt, hoe strakker de krul wordt. Ik verdeel altijd mijn haar in drie delen, maar je kan zelf bepalen in hoeveel delen je je haren verdeeld. Maak je haar nat en spray er wat volume spray in. Verdeel nu je haar in drie delen, maak twee hoge knotjes (door met je vinger om je haar te draaien zodat het op een drolletje lijkt) en een wat lagere. Laat het een paar uur zo zitten. Na een paar uur maak je de knotjes los, haal je vingers door je haren en spray er wat haarlak overheen.gedraaide knotjes

Papillotten

Borstel je haar goed door zodat je geen klitten meer hebt. Daarna steek je de bovenste helft van je haar op, want je begint met de onderste laag. Pak elke keer een pluk van een paar centimeter breed en en rol de pluk vanaf de punt tot de aanzet in de papillot. Houdt de papillot aan beide uiteinden vast terwijl je het omhoog rolt. Eenmaal bij de aanzet van het haar zet je de papillot vast door de uiteinden naar elkaar toe te vouwen.

rietjes

Rietjes

Rietjes kan je gebruiken als een krulspeld. Pak een plukje haar, wikkel dit om een afgeknipt rietje heen en zet deze vast met een schuifspeldje. Ga ermee slapen en haal de volgende dag de rietjes uit je haar.

Haarband

Tot slot de haarband methode. Zorg dat je haar vochtig is en schuif daarna een elastieken band over je haren heen tot aan je oren. Vervolgens pak je een pluk aan de zijkant van je hoofd en die wikkel je om het bandje heen. Dit herhaal je totdat er geen pluk meer los hangt Vervolgens spray je er haarlak overheen en ga je zo slapen. Je wordt wakker met prachtige krullen.