Volume in het haar, dat wil toch iedereen? Veel mensen hebben van nature echter niet veel volume in hun haar. Er zijn verschillende manieren om extra volume te krijgen in je haar. Die manieren leggen we hieronder uit.

Tips en tricks voor meer volume

Laagjes of geen laagjes?
Dit is een beslissing waar je goed over na moet denken. Laagjes kunnen je volume geven, maar ook je volume wegnemen. Heb je heel erg stijl en dun haar, dan zijn laagjes wellicht geen goed idee.

Conditioner
Conditioner kun je beter niet in je haaraanzet smeren. Dit product verzwaart namelijk je haar waardoor het slap gaat hangen, terwijl je juist volume in je haar wilt hebben. Hetzelfde geldt voor haarmaskers. Gebruik dit product alleen op de lengte van je haren of alleen in de puntjes als je graag volume in je haar wilt hebben.

Extensions
Halo extensionsJe hebt verschillende soorten extensions die je kunt gebruiken. Maar het beste om te gebruiken bij dun haar is de Halo extension. De Halo extension is de minst schadelijke vorm van extensions die er bestaat. De Halo bestaat uit slechts een stuk. Het is meestal een dun draadje (soms een smal haarbandje) met aan de achterkant een lange lap nephaar. Doordat je het draadje op je hoofd legt en niet aan je haren klemt breken er minder haren af.

Hoe gebruik je deze Halo extensions? Bind het bovenste deel van je haren omhoog en leg het draadje boven op je hoofd. Trek hierna je eigen haar erbovenuit met behulp van een puntkam en zorg ervoor dat je het draadje niet meer ziet. De extension zal niet opvallen, zolang je maar een Halo extension neemt in goede kwaliteit en in je eigen haarkleur. Wel moet je even wennen aan het draadje.

Haarpoeder
Haarpoeder maakt je haar stug zodat je haar goed omhoog blijft staan. Hoe werkt het? Schud wat poeder uit het potje bij je haaraanzet, verdeel het met je vinger toppen en meteen heb je veel meer volume in je haar.

Touperen
HaarpoederPak een pluk haar, 1-2 cm vanaf de haaraanzet, zet je kam in het haar en duw hem rustig naar beneden. Vervolgens haal je de kam uit je haren, kies je een hoger punt in je haar en herhaal je de beweging. Na ongeveer 4 keer stop je en begin je aan een nieuwe pluk. Als laatste kam je lichtjes over je haren. Dit zorgt voor veel volume.

Föhnen
Als dit niet werkt kun je nog op de kop hangen met je hoofd en je haren droog föhnen in de warme stand. Föhnen is niet gezond voor je haren dus gebruik een serum (volumespray, schuimgel) om de schaden te beperken.