Hou jij van je haar? Dan wil je die tijdens de zomer absoluut niet verwaarlozen. Velen van ons gaan zwemmen in het zwembad of in zee en zonnen aan het strand. Deze bezigheden zijn natuurlijk leuk, maar niet voor je haar. Tips om je haar te beschermen tijdens de zomer!

Droog haar tijdens de zomer

Velen van jullie verven waarschijnlijk je haar lichter tijdens de zomer. Dit is natuurlijk begrijpelijk, mede doordat je haar met behulp van de zon nog lichter wordt. Ik zal je toch adviseren om het verven achter je te laten, tenzij je echt je haar wilt verven zou ik dit een keer doen vlak voordat de zomer begint en dan met behulp van de zon wachten tot het lichter wordt, om het vervolgens nog een keer in augustus/september te doen. Als je gaat zwemmen in een chloorbad (wat je dus niet moet doen als je het geblondeerd hebt), dan raad ik aan om je haar na iedere duik met koud water grondig na te spoelen. Na iedere duik? Ja, na iedere duik.

Tips voor je haar

Haarmaskers

Gebruik 1 tot 2 maal per week een haarmasker. Wees niet bang om die een goed uur in je haar te houden. Hoe meet je het af? Luister naar je haar. Voelt dat droog? Houd het haarmasker langer in. Als je haar al heel zacht wordt na een paar keer zou ik het bij 1 x per week houden, anders stapelen de vetten zich op op je hoofdhuid.

Zonnebrandcrème

Als je op het strand bent en geen haarproduct met uv-bescherming bij je hebt, kun je je zonnebrandcrème gebruiken. Het zal er vreselijk uitzien, maar je haar wel beschermen!

Styling tools

Probeer hitte ten strengste te vermijden. Je haar heeft het al zwaar te verduren met de hitte van de zon. Als je gewend bent om je haar te föhnen probeer dan tijdens de zomer gebruik te maken van de warme zomerlucht. Online kun je veel filmpjes vinden over hoe je je haar kunt “stijlen” zonder hitte te gebruiken, check ze even!

Beschermende haarstijl

Wil je je haar beschermen tegen de zon? Draag dan een leuke zomerhoed bij je outfit. Wil je je haarpunten beschermen? Draag je haar dan in een (losse) knot of staart. Wil je je haar graag los dragen? Doe dan een leuk zomersjaaltje om die net de onderkant van de haar bedekt.

Je kunt bij de kapper of speciaalzaken kijken voor duurzame haarverzorgingsproducten. De merken die ik aanraad zijn Biosilk, Kerastase en Organics en ook haarolie, namelijk amandelolie, kokosolie en arganolie.

De DO’S en DON’TS

Als je deze tips volgt ben je ervan verzekerd dat je haar de optimale verzorging krijgt en kan je dus ook zorgeloos genieten van de zomer. De meeste mensen die mooi haar hebben verzorgen hun haar als een baby. Dat zou jij ook kunnen doen door bijvoorbeeld niet meer hard aan je haar te trekken als je het in een staartje doet, je haar niet te stijlen met hitte tools, geen katoenen handdoeken te gebruiken maar liever een satijnen en je haar heel zachtjes te kammen of gewoon helemaal niet.

droog haar in de zomer