Moet je eigenlijk echt naar de kapper, maar vind je de kapper te duur? Zelf je haren knippen bespaart veel geld, maar dan moet je wel een beetje geduld hebben. Je wilt natuurlijk niet bij de kapper aankloppen om te vertellen dat je je eigen haar hebt verknipt. Maar als je goed leest en oplet dan moet het goed komen.

Eerste keer proberen

Begin nooit met oefenen als je dezelfde avond nog een feestje hebt of naar iets belangrijks toe moet. De eerste keer zal je haar niet meteen zo zitten zoals jij dat wilt. Knip ook niet meteen een groot stuk af en probeer zo recht mogelijk te knippen. Er zijn verschillende trucjes om je haar in laagjes te knippen. Dit trucje is de snelste. Anders dan bij de kapper moet je nu juist niet je haren nat maken. Durf je het echt niet zelf te doen, maar wil je ook niet naar de kapper? Dan kan je ook vragen of je zus of een vriendin je haren in laagjes wilt knippen. Die zitten er net iets anders voor dus kunnen beter zien of ze recht hebben geknipt.

Haar in laagjes knippen

Heb jij steil of dun haar? Dan zijn laagjes ideaal voor jou. Wanneer je laagjes in je haar knipt ziet je haar er een stuk voller uit. Hoe kan je dan laagjes in je eigen haren knippen? Het is niet zo moeilijk als je denkt. Kam je haar goed door en breng al je haar goed naar voren. Kam nog een keer je haar goed door en maak een strakke paardenstaart op je hoofd die naar voren wijst. Trek de staart recht naar beneden en kam je staart. Pak een scherpe schaar en knip vervolgens een stukje van de paardenstaart recht af. Knip niet meteen te kort, maar bekijk eerst het resultaat. Haal het elastiekje uit je haren en kam je haar naar achter. Controleer nog even of je wel echt goed hebt geknipt. En voila je hebt zelf binnen no time laagjes in je haren geknipt. Vond je de uitleg te moeilijk? Bekijk dan de onderstaande video.