Lange vrouwenkapsels

Lang haar wordt vaak gezien als het toppunt van vrouwelijkheid. Vier op de vijf vrouwen geeft de voorkeur aan lang haar. Toch staat lang haar niet iedereen even goed. Je gezichtsvorm is een van de bepalende factoren.

Trek niet zo’n lang gezicht!

Als je een lang of hartvormig gezicht hebt dan maakt lang haar je gezicht nog langer. Hier zijn wel enkele oplossingen voor te verzinnen. Het belangrijkste is het creëeren van volume zodat je je gezicht minder lang maakt:

  • Laat je haar in lagen knippen, dan creëer je volume. Dat maakt je gezicht minder lang.
  • Gebruik een krultang om je haar licht te krullen. Met golvend lang haar lijkt je gezicht ook minder lang.
  • Neem een (lange) pony. Dit maakt je gezicht een stuk korter.

Lang haar is het perfecte kapsel als je een rond gezicht hebt. Ook bij een grove kaaklijn is lang haar een mooi kapsel. Een bijkomend voordeel van lang haar is dat je er vaak een stuk jonger uitziet. Meestal laat de iets oudere Nederlandse vrouw haar kapsel (na bijvoorbeeld het eerste kind) kort knippen. Als je er niet aan moet denken je lange haar af te knippen, let er dan wel op dat je haar er nog gezond en fris uitziet.

Wat zijn de mogelijkheden met je lange haar

Of liever gezegd, wat kun je eigenlijk niet met lang haar? Zo kun je ervoor kiezen je haar los te dragen of in een paardenstaart, je haar in te vlechten of op te steken. Kies voor krullen met behulp van de krultang of juist voor stijl haar met de stijltang. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos.

Trends lang haar 2013

De trend voor 2013 is een half lang kapsel (daarbij valt je haar net op of onder je schouders).

Houd je het toch liever bij lang haar? Kies dan voor een van de trends van 2013 voor lang haar:

  • De diepe scheiding: Bijvoorbeeld een middenscheiding die tot je kruin loopt. Staat een middenscheiding niet, neem dan een diepe zijscheiding.
  • De jaren zestig look: Ga voor big hair! In de jaren zestig was een vrouwelijke look een pré. Stijl haar of krullen toupeer je waarbij de lokken bovenop het hoofd de meeste aandacht en dus het meeste volume krijgen.
  • Het haar achter de oren steken: Simpel maar subtiel. Hierbij strijk je enkele lokken achter je oren maar laat je er ook een paar voor je oren vallen. Makkelijker dan dit kapsel is er bijna niet. Zet eventueel de lokken achter je oren vast met enkele schuifjes zodat het niet weer voor je oren valt.
  • De paardenstaart: In plaats van het haar achter je oren te steken kun je het ook in een paardenstaart doen. Voor de nonchalante look laat je enkele lokken eruit vallen.