Half lange mannenkapsels

Veel mensen vinden een halflang mannenkapsel klassiek en stijlvol. Het halflange kapsel is algemeen geaccepteerd en mannen kunnen het dragen bij elk soort werk. Een man met half lang haar valt meer op. Vooral als het kapsel past bij zijn gezichtsvorm (link). Is hij lui of heeft hij geen zin om zijn haar te stylen? Dan is een korte coupe een beter mannenkapsel voor hem. Een halflang kapsel heeft namelijk meer aandacht nodig dan veel korte coupes die je niet eens hoeft te kammen. Het voordeel van een halflang mannenkapsel is dat je meer mogelijkheden hebt. De man hoeft in principe alleen zijn haar op een andere manier te kammen om zijn look te veranderen.

Er zijn meer en minder trendy middellange kapsels. Een van de bekendere middellange mannenkapsels is het kapsel met een pony. Een pony zorgt ervoor dat de nadruk op de ogen komt te liggen. Als een man dus mooie ogen heeft, is een pony een goed idee!
Let hierbij wel op de vorm van zijn gezicht. Heeft hij een rond gezicht, vermijd dan een pony die zijn hele voorhoofd bedekt en volume aan de zijkant van zijn hoofd. Dit zorgt er namelijk voor dat zijn gezicht nog breder wordt. Een middellang kapsel staat het mooiste als een man een lang gezicht heeft.

Verschillende soorten half lang haar met een pony:

  • Zijwaartse pony: Het middellange kapsel met een zijwaartse pony is gemakkelijk te onderhouden. Vaak heeft een man helemaal geen gel of wax nodig om het haar te stijlen. Een middellang kapsel met een zijwaartse pony staat meestal het beste bij mannen met stijl haar. Ook als je man slag in zijn haren heeft, is dit kapsel mogelijk. Wel bestaat er dan het risico dat hij zijn pony met een stijltang moet stijlen. Dit is voor veel mannen vaak te veel van het goede! Om het halflange kapsel met een zijwaartse pony te krijgen kan hij zijn haar gewoon laten groeien totdat de pony lang genoeg is om naar links of rechts te kammen.
  • Normale pony: Ook een normale pony behoort tot de opties. De pony is stijl en valt net over de ogen. Sommige mannen krijgen een koude en onverzorgde uitstraling door deze pony. Eerst thuis uittesten dus voordat je de deur uitgaat! De normale pony is makkelijk te onderhouden als je deze regelmatig laat bijknippen.
  • Korte pony: Deze pony lijkt op de normale pony, maar is een stuk korter. De pony bedekt in tegenstelling tot de normale pony het hele voorhoofd en is maximaal twee centimeter lang. Voor mannen met een lang gezicht is dit de meest ideale pony. Ook komen de ogen het beste uit met deze pony.
  • Middenscheiding: De Nick Carter-stijl toen hij nog in de Backstreet Boys zat zogezegd. Maak een middenscheiding en zorg ervoor dat je de pony ook in het midden verdeeld. Vervolgens vallen de twee delen van de pony ieder een kant op. Dit kapsel is tegenwoordig niet meer zo populair.
  • Emo pony: Dit kapsel laten de mannen vaak oneven knippen. Het resultaat is vaak een scheve pony die over één oog hangt. Het emo-kapsel is vaak zwart, al dan niet met felgekleurde lokken erdoorheen. Die lokken kunnen naar de smaak van de man in kleur variëren, zoals witblond, rood, oranje of zelfs paars.

De moptop

Het champignonkapsel, het Beatle-kapsel of de puddingkom zijn enkele benamingen voor de moptop. Dit kapsel is retro en helemaal terug van weggeweest! De moptop kenmerkt zich door de lange pony net boven de wenkbrauwen en de rondgeknipte snit. Heeft je man sluik haar, dan is de moptop heel erg geschikt. John Lennon en de Beatles maakten de moptop populair in de jaren zestig. In onze tijd is dat Justin Bieber…

Shaggy haarstijl

Het shaggy kapsel is een van de laatste trends. Het past bij alle gezichtsvormen en bij elke leeftijd. Het shaggy kaspel ziet er opzettelijk een beetje rommelig uit, waardoor de man een zorgeloos uiterlijk krijgt. Voor het shaggy mannenkapsel moet de man zijn haar langer laten groeien. De kapper zal het dan in lagen knippen. Schrik niet: Er zal vanwege die lagen behoorlijk wat haar vanaf gaan bij de kapper.
Helemaal geknipt en ready-to-go? Denk dan nog even aan de volgende dingen:

  • Haarstijlproducten: Vraag de kapper welke gel, wax of mousse hij het beste voor zijn shaggy haarstijl kan gebruiken. De kapper weet immers welke producten ervoor zorgen dat zijn kapsel er op zijn best blijft uitzien.
  • Houd zijn kapsel bij! Heeft je man een shaggy kapsel laten knippen dan moet hij om de 6 tot 8 weken terug naar de kapper om zijn haar bij te laten knippen. Doet hij dit niet dan krijgt hij al snel een wat slome uitstraling doordat zijn haar te lang wordt.
  • Leeftijd: Hoe de kapper het shaggy kapsel knipt, maakt nog behoorlijk uit. Is je man al iets ouder dan is het belangrijk dat de kapper niet voor een hele jongensachtige shaggy stijl gaat.

Ben Howard is het voorbeeld van een man met een surfer kapsel

Surfer kapsel

Het surfer kapsel werd vooral in surfoorden zoals Californië en Hawaї populair aan het eind van de jaren zestig. Het kapsel werd erna ook al gauw populair in andere landen. In principe is de surferlook een wild shaggy kapsel (zie boven). Het haar is middellang en door de zon wat lichter. Het surfer kapsel is vooral geliefd in de zomer.

Over de jaren heen heeft het surferkapsel zich langzaam geëvolueerd. Het haar is bij de nieuwere variant wat korter en in lagen geknipt. De man heeft een lange pony die hij achter zijn oor kan stoppen. Het haar achterop het hoofd is daarbij korter en raakt de schouders misschien maar net.

Lees verder over mannenkapsels

Of ga terug naar het hoofdmenu: Mannenkapsels.