Mannenkapsels voor lang haar

Een man met lang haar werd vroeger nauwelijks tot niet geaccepteerd. Vandaag de dag ervaren velen het als heel normaal. Lang haar past vooral bij mannen met een rond, ovaal of hartvormig gezicht.

Mannen hebben meerdere mogelijkheden als zij kiezen voor een lang mannenkapsel:

  • Stijl lang haar: Een van de eenvoudigste mannenkapsels voor lang haar is stijl lang haar. De man hoeft zijn haar niet tot nauwelijks te kammen. Veel vrouwen vinden dit een sexy look voor mannen. Mannen met een lang gezicht, kunnen lang stijl haar (zonder pony) beter vermijden. Dat maakt het gezicht namelijk alleen maar langer.
  • Rock haarstijl: Dit mannenkapsel voor lang haar is vooral populair geworden door rocksterren uit de jaren tachtig, zoals Jon Bon Jovi of Axel van Guns and Roses. Het haar komt uit tot onder de schouders en een deel van het haar bedekt het gezicht, vooral de ogen. Deze stijl zorgt voor een rebelse en mysterieuze uitstraling. Een vergelijkbare stijl maar dan met een middenscheiding was vooral populair bij countrymuzikanten.
  • Haar tot op de schouders: Tegenwoordig zijn de meeste mannen die lang haar hebben rond de twintig of begin dertig met natuurlijke lokken of krullen. Vaak hebben zij een middenscheiding of zijscheiding.

Verschillende soorten mannenkapsels voor lang haar

Een man met lang haar kan kiezen voor verschillende soorten kapsels:
Was je dreads een keer per week

  • Dreadlocks: de dreadlock-haarstijl zorgt er zeker voor dat je man opvalt. Met dreadlocks heeft hij verschillende mogelijkheden qua lengte en stijl. Het is een goede look voor elke man die zijn haar enigszins anders wil hebben dan de doorsnee man. Sommige mensen vinden dreadlocks er vies en onverzorgd uitzien. Dit is zeker niet het geval. Dreads krullen beter als ze een keer per week gewassen worden. Doet je man dit niet, dan bestaat de kans dat hij zijn haar permanent beschadigt. Een goede verzorging van de dreads is dus essentieel.
  • Fanned Mohawk: De Fanned Mohawk is de meest bekende soort mohawk. Wij kennen deze mohawk ook als “de hanenkam”. Bij deze mohawk worden de haren aan de zijkant weggeschoren. Van de streep haar die overblijft op het hoofd worden spikes gemaakt. Deze streep is tenminste 2,5 centimer breed. Hoe langer het haar is, hoe hoger je spikes zijn en hoe meer onderhoud de mohawk nodig heeft. De mohawk is vooral voor mannen met stijl haar een goed kapsel. Stylisten houden een lengte aan van gemiddeld 15 centimer voor de perfecte Fanned Mohawk. Om de Fanned Mohawk te krijgen, gebruik je gel of haarlak en een föhn. Wax is niet sterk genoeg om de mohawk in vorm te houden. Houd het hoofd ondersteboven als je de spikes bovenop het hoofd rechtop wilt laten staan. Handig om de spikes op het achterhoofd te maken, is om op bed te gaan liggen waarbij hij zijn hoofd aan het voeteneinde naar beneden laat hangen.
    Alleen een Mohawk maken is niet makkelijk. Waarschijnlijk heeft hij je hulp nodig bij de lastige spikes, zoals de spikes bij de kruin, als hij dit kapsel wil hebben.

De Mullet staat in Nederland bekend als een matje

  • Mullet-kapsel: “Business in the front, party in the back” (Zakelijk van voren, een feestje van achteren) is een van de uitdrukkingen om het mullet-kapsel te omschrijven. In Nederland noemen we het ook wel een matje, omdat de man als het ware een mat haar in zijn nek heeft zitten. Aan de zijkanten en bovenop het hoofd is het kapsel kort, terwijl het haar aan de achterkant langer gelaten wordt. Deze lengte van het haar varieert naar de smaak van de man. Het mullet-kapsel is een van de populairste mannenkapsels ter wereld. Dit mannenkapsel is eigenlijk een conservatieve haarstijl en was vooral in de jaren tachtig mateloos populair. Tegenwoordig maakt het mullet-kapsel een comeback. Er zijn namelijk veel variaties op de mullet. Het stylen gebeurt voornamelijk met het haar aan de achterkant. Van het stylen met alleen wat gel tot een staart tot en met gevlochten haar: alles is mogelijk met de lange lokken aan de achterkant. Keek je vroeger wel eens Macgyver of naar een film met Mel Gibson? Hun kapsels waren traditionele mullets. Moderne mullets zie je bij Cristiano Ronaldo of Sean Paul.

Lees verder over mannenkapsels

Of ga terug naar het hoofdmenu: Mannenkapsels.