Krullend haar, dik haar, onhandelbaar haar, allemaal lastige haartypen. Hoe ga je nou het beste om met je krullen? Krullend haar is over het algemeen ontzettend droog van textuur. Er zijn een aantal oorzaken die krullend haar onhandelbaar maken.

– Het wassen met te warm water.
– Het haar afdrogen met een katoenen handdoek.
– Het gebruik van verkeerde haarproducten.

De meeste haarproducten bevatten ingrediënten zoals alcohol, sulfaten en siliconen. Alcohol heeft als resultaat dat het je haar uitdroogt en siliconen en sulfaten stapelen zich op op je hoofdhuid. Als resultaat zul je veel volume verliezen in je haar. Het is ontzettend belangrijk om de ingrediënten goed te lezen en vooral veel oliën te gebruiken. Afhankelijk van je type krullen kan je bepalen hoeveel “moisture” (vocht) je haar nodig heeft. Ook is het belangrijk dat je met lauwwarm water wast. Te warm water heeft hetzelfde effect als een stijltang. Het breekt je haar af en zorgt voor friz.

krullend haar behandelen

Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil betekenen. Zoals je kussensloop vervangen met een satijnen overtrek. Dit is niet alleen beter voor je haar maar ook voor je huid. Je kunt ook beter gebruik maken van conditioner dan shampoo. Conditioner voegt vocht toe aan je haar en shampoo droogt het uit. Er zijn een aantal bedrijven die natuurlijke producten maken, zoals DEVA-CURL en Shea-Moisture. Dit zijn producten die geen alcohol of andere chemicaliën bevatten die slecht zijn voor je krullen. De resultaten zijn al snel te zien en je hebt ze al voor een betaalbare prijs!