Glanzend en volumineus haar, dat willen we allemaal. Maar de vraag luidt: hoe komen we aan een prachtig Hollywood-waardig kapsel? Zeker in het najaar heeft ons haar veel te voortduren.

Zodra de herfst begint merken we wat weer en wind met ons haar doen: het gaat splijten, breken en pluizen. Ook de verwarming doet weinig goeds met ons haar. Om te voorkomen dat je de komende winter als een statisch pluizenbolletje over straat gaat hebben wij de volgende tips voor je op een rijtje gezet.

statisch haar in de winterStatisch haar is meestal een voorteken dat je haar wel wat vocht kan gebruiken. Doordat het binnen warm is en buiten koud wordt het temperatuurverschil steeds groter. Die verschillende wisselingen kan het haar niet aan. Door het droge haar gaan immers de haarschachten eerder splijten, met als gevolg dat je wekelijks een bezoekje zou moeten brengen aan de kapper. Echter kan je dit thuis gemakkelijk verhelpen, door gebruik te maken van een goede vochtinbrengende shampoo. Je zult merken dat op den duur je haar zachter en gladder zal aanvoelen.

Statisch haar verhelpen

Met de volgende tips heb jij ook in winter prachtige en gezonde lokken:

  • Kam je haar door met een houten borstel. In tegenstelling tot plastic is hout een natuurlijk product dat ervoor zorgt dat het geen energie geleidt en je haar zo niet oplaadt.
  • Vermijd haarproducten waar alcohol in verwerkt is. Mousse is een veelgebruikt product, maar bestaat voor een groot deel uit alcohol. Alcohol droogt je haar nog verder uit. Vaak merk je dit pas nadat je het product al voor een langere tijd gebruikt. De uiteinden van je haar zullen erg breekbaar en droog worden en hierdoor snel afbreken.
  • Wrijf jij je haar droog met een baddoek na het douchen? Probeer het eens droog te deppen in plaats van te wrijven. Nat haar is erg gevoelig en wanneer je het droogt wrijft heb je kans dat je haar sneller afbreekt.
  • Vele zijn nog niet helemaal thuis in de wereld van de haarmaskers, maar het verricht wonderen voor je haren. Neem eens een kijkje in de schappen bij de drogist, er zijn diverse haarmaskers verkrijgbaar voor elk haartype. Haarmaskers voeden je haar en zorgen ervoor dat je haar zijn vocht behoudt. Zeker een must in de winter!
  • Probeer eens een serum. Er zijn momenteel veel serums op de markt speciaal voor statisch en pluizig haar. Door gebruik te maken van een serum leg je een laagje om je haar heen. Dit zorgt niet alleen voor gladder haar, maar beschermt deels ook tegen schadelijke stoffen van buitenaf.
  • De meest voor de hand liggende tips in dit rijtje: probeer je stijltang, krultang of föhn eens te laten liggen en ga voor een strakke staart of mooie vlecht.

Heb jij vaak last van pluizig of statisch haar?