Je gaat een avondje uit en speciaal daarvoor heb je je haren gekruld. Het duurde misschien wel een uur, maar het was het zeker waard want je haar zit perfect. Totdat je mooie krullen na een uurtje al weer uitgezakt zijn. Iets wat heel herkenbaar is voor veel meiden. Gelukkig hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij iets langer dan een uur kan genieten van je prachtige krullen!

Voorbereiding krullen zetten

krullen makenAls je van plan bent om je haar te krullen kun je het beste je haar eerst wassen, het liefst een dag van je voren. Het beste kun je een shampoo gebruiken die je haar niet te zwaar maakt. Een goede keus is dan volume shampoo. Sla je conditioner voor een keertje over omdat die je haar vaak zwaarder maakt. Je kunt ervoor kiezen om je haar gewoon te laten opdrogen, maar je kan er ook voor kiezen om je haar te preppen. Preppen is een trucje dat we waarschijnlijk allemaal wel kennen van Beautygloss. Om je haar te preppen heb je een föhn, een borstel en mousse nodig. Je kan het beste je haar plukje voor plukje preppen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Doe zoveel mousse in je haar dat je haar weer nat aanvoelt. Kam je haar dan door en föhn je hele haar daarna droog.

Krullen maken

je haar krullenEen van de belangrijkste dingen om je krullen langer te laten zitten is natuurlijk een goede krultang. Zet je krultang op de hoogste temperatuur maar bescherm je haar altijd wel door een heat protection spray erin te doen. Als je een krul gemaakt hebt kun je er voor kiezen om deze even vast zet zetten met een schuifspeldje. Spray er dan een beetje haarlak op en laat het zitten tot het afgekoeld is.

Finishing touch krullen

Na het krullen van je haar kun je er subtiel nog wat haarspray in doen maar let op dat je er niet te veel in doet, want het kan je haar ook juist zwaar maken. Je kan er ook voor kiezen om wat mousse in je haar te doen als je voor iets luchtigere krullen wil gaan. Als je je haar geprept hebt zou je deze stap kunnen overslaan.