Hoe ons haar er uit ziet, is voor een deel natuurlijk genetisch bepaald, maar ook eetgewoontes kunnen veel invloed hebben op je haar. Door een tekort aan belangrijke voedingsstoffen, kan je sneller last hebben van haaruitval. Ook tijdens de koude winterdagen heb je meer last van haaruitval. Trek jij veel plukken uit je haar? Lees dan snel deze tips.

Fabels over haaruitval

Minder je haar kammen of borstelen
Dit is een fabeltje. Als je last hebt van haaruitval, dan zal je met een kam of een borstel inderdaad hele plukken zien verdwijnen. Maar deze haren waren sowieso wel uitgevallen, met of zonder borstel.

Alleen mannen kunnen kaal worden
Ook weer zo’n fabeltje. Er is een verschil in de wijze van kaal worden of dunner haar krijgen. Bij mannen zie je dit al sneller. Het begint bij mannen op de bovenzijde van het hoofd en dan pas rondom het hoofd. Bij vrouwen gebeurd dit over het gehele hoofd. Vrouwen krijgen dus ook dunner haar, maar dat is veel meer gespreid over de gehele hoofdhuid.

Door regelmatig knippen wordt je haar dikker
Dit is een fabeltje die je waarschijnlijk vaak van je kapper hebt gehoord. Het gaat uiteindelijk om de haarzakjes en die weten niet dat je haar geknipt is. Door het haar te knippen wordt je haar dus niet dikker. Wel lijkt je haar voller, omdat het netjes zit en het geföhnd is.

Feiten over haaruitval

Aandoeningen
De werking van de schildklier heeft een grote invloed op de gezondheid van je haar. Als je een traag werkende schildklier hebt, of een snel werkende schildklier, dan merk je dat aan uitvallend haar. Ook wordt je haar hierdoor dunner en broos. Als de problemen met je schildklier zijn opgelost, dan zullen de problemen met je haaruitval en dun haar ook snel opgelost zijn.

Medicatie
Ook zijn er een paar medicijnen die voor haaruitval kunnen zorgen. Dit staat vaak op de bijsluiter. Dus lees voor gebruik van je medicijnen eerst goed de bijsluiter, maar dat hoef ik je vast nievitaminen-en-fruit-300x258t te vertellen.

Voeding
Een feit is ook dat je voeding effect heeft op je lichaam, dus ook op je haren. Bij een tekort aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen, zal je haar reageren.

Stress
Ook een feit is dat stress slecht is voor je. Als je veel stress hebt, zal dit leiden tot haaruitval. Dit is heel normaal. Het is dus belangrijk om stress te vermeiden.

Elastiekjes
Vrouwen die bijvoorbeeld vaak een strakke staart dragen, hebben meer last van afgebroken haren en haren die met wortel en al uit de hoofdhuid worden getrokken. Dit gebeurd sneller dan dat je denkt.

Tips tegen haaruitval

Voeding
Het is dus een feit dat voeding effect heeft op je haren. Dus drink vooral genoeg water en zorg dat je genoeg Omega-3 vetzuren binnen krijgt. Dit zit onder andere in zalm en haring. Ook een gebrek aan ijzer kan zorgen voor haaruitval. Eet dus veel vlees of slik wat extra vitamines.

Doorbloeding
Veel sporten zorgt voor een betere doorbloeding, ook bij je hoofdhuid. Het is ook belangrijk dat je je hoofdhuid af en toe masseert, want dit bevordert ook de doorbloeding. Pas wel op, want door je hoofdhuid te masseren krijg je sneller last van vet haar.lush

Haarproducten
Maak gebruik van goede haarproducten. Bij Lush verkopen ze speciale shampoos die haaruitval tegen gaan. Dit werkt echt goed!

Werkt dit niet?

Heb je alles geprobeerd, maar werkt het echt niet? We hebben nog een paar tips voor je waardoor je meer volume krijgt. Hierdoor valt het minder op dat je last hebt van haaruitval.