Wimpers zijn heel vrouwelijk en maken je ogen nog mooier en sprekender. Iedereen droomt van lange, volle wimpers die je ogen laten sprankelen. Met deze tips voor verzorging en opmaken worden je wimpers zo mooi, vol en lang mogelijk.

Tipswimper conditioner

Conditioner voor je wimpers
Zorg ervoor dat je je wimpers goed verzorgd. Met wat amandelolie, een schoon mascara borsteltje (te koop bij de drogist) kun je je wimpers extra verzorgen. Breng ’s avonds de amandelolie, olijfolie of wat vaseline aan op je wimpers. Begin zo dicht mogelijk bij de aanzet van je wimpers.

Wimpertang
Gebruik een wimpertang om je wimpers te krullen,  deze gebruik je voordat je mascara op doet. Krul de wimpers op drie punten: dichtbij de wimperaanzet, in het midden en aan de punten. Doe dit voorzichtig en druk de tang acht tot tien seconden aan. Ook kan je je wimpertang eventjes verwarmen door een föhn te gebruiken. Op deze manier blijven je wimpers de hele dag mooi krullen. Werkt dit niet goed bij jou? Dan kan je ook waterproof mascara gebruiken om je wimpers te krullen.

Mascara
Het is heel belangrijk dat je een goede mascara gebruikt die geschikt is voor jouw wimpers. Voor het aanbrengen van mascara is geduld nodig. Begin met een horizontale zigzag bewegingen om de wimpers volume te geven. Daarna draai je het borsteltje in een verticale houding en kleur je de wimpers in de lengte. Breng meerdere lagen aan.

talkpoederTalkpoeder
Een trucje dat veel celebs gebruiken om hun wimpers meer volume te geven, is talkpoeder. Breng eerst een of twee laagjes mascara over de hele lengte van je wimpers aan. Leg wat talkpoeder op je hand en haal daar een wattenstaafje of een schoon mascara borsteltje door. Breng het nu voorzichtig aan op je wimpers. Als het goed is zien je wimpers en nu een beetje grijs uit. Doe hier een laagje mascara overheen.

Wimpervezels
Wimpervezels zijn mascara’s met ‘vezelstukjes’ die zich aan je eigen wimpers hechten waardoor ze voller en langer lijken.

Eet je wimpers lang
Eten voor lange wimpers? Het klinkt raar, maar het kan echt. Let erop of je genoeg silicium (kiezelzuur) binnen krijgt. Dit is te vinden in onder anderen kool, olijven, komkommers, asperges, zilvervliesrijst, hele granen en volkorenproducten.

Fake it
make-up verwijderen Door slim op te maken lijkt het al of je lange wimpers hebt. Door bijvoorbeeld je ogen licht op te maken en een zwart lijntje in je oog langs de bovenste wimpers te tekenen. Ook kan je wimperextensions gebruiken. De extensions blijven gemiddeld 2 maanden zitten en kosten tussen de 75 en 100 euro.

Reinigen

Wat je ook met je wimpers doet, vergeet nooit om ’s avonds alles weer te verwijderen met een goede make-up remover.