Nu de zomertijd weer voorbij is en de kou ons begroet is het helemaal geen slecht idee om als man eens na te gaan denken over een baard. De baard kent vele verschillende stijlen en hiervan worden vele steeds vaker geaccepteerd en zelfs als mooi gezien. Uit wetenschappelijk onderzoek is ook gebleken dat veel mannen aantrekkelijker worden gevonden naarmate het gezichtshaar groeit.

Voor degenen die nog nooit eerder een baard hebben laten staan kan het heel frustrerend zijn om hieraan te beginnen. Ten eerste kan de groeiende baard de eerste weken erg veel jeuken en ook de huid kan gaan irriteren. Dit waait echter al snel over naarmate de baard langer wordt. Ten tweede speelt een genetische aanleg ook een grote rol bij het groeien van een baard. Zo kan niet elke man elke soort baard laten groeien. Maar met planning, doorzettingsvermogen en een goede verzorging is het toch mogelijk voor elke man om iets te doen met zijn baardgroei.

Tips voor het groeien van een baard

  • Zet door! Het duurt voor sommigen tot minstens vier weken voordat de baard echt getrimd en geshaped kan worden. De eerste paar weken kan de baard er erg slordig uit zien, daarom is het bijvoorbeeld handig om te beginnen met het groeien van een baard in een vakantie.
  • Begin met een compleet geschoren gezicht zodat alle haartjes gelijktijdig kunnen groeien. Alhoewel sommige haartjes op sommige plekken altijd sneller zullen groeien is een kale basis het beste.
  • Gebruik baardolie om de haartjes gezond te houden en schaf andere producten aan, zoals een goede trimmer om de baard later te stylen. Een schaar kan ook wonderen doen en geeft je meer controle.

Bekijk hieronder welk type baard bij jou past!

baard laten staan