haar
The “net uit bed” look is helemaal in voor 2015. vele onder ons gebruiken de stijltang en krultangen om die look te behalen. Hoe slecht is de stijltang nou voor je haar en als je hem gebruikt hoe kun je hem dan het beste gebruiken?

Hitte en haar

Wat ik vooral heb gemerkt toen ik op onderzoek uitging over wat een stijltang met je haar doet, merkte ik dat vele hier niet compleet eerlijk of helder over zijn. Er zijn zat van die fabels zoals; smeer er wat olie in voordat je het stijlt dan blijf je haar mooi en sterk. Het klopt dat oliën ervoor zorgen dat je haar er weer glanzend uitziet maar je haar is zijn natuurlijke vocht wel aan het verliezen. Door de olie oogt je haar vettiger maar de hitte van de stijltang droogt je haar uit waardoor het zijn elasticiteit verliest en alsnog makkelijker afbreekt. Je haar absorbeert de olie nauwelijks tot niet als het te erg beschadigt is door overmatig hitte gebruik. Mocht het zo zijn dat je je haar te vaak gestijld hebt dan kan ook een haarmasker niks meer voor je betekenen als je het wil herstellen. Een haarmasker zorgt ervoor dat je haar zachter voelt maar dit product zit op je haar en is er naar een wasbeurt weer uit. Als je haar te ver beschadigt is kun je de dode stukken er alleen nog maar afknippen zodat gezond haar weer kan groeien.

stijl haar

Ben jij toch een heilige gebruiker van de stijltang & krultang en wil je dit niet opgeven? Dan heb ik hier een aantal tips die je leren over het veilig gebruik van deze styling tools.

Droog je haar voordat je hitte gebruikt.

Je moet ervoor zorgen dat je haar optimaal droog is. De stijltang brengt de meeste schade aan op nat haar. Je föhn op de warme stand zetten is sneller maar op de koude stand is beter. Je gaat daarna toch weer hitte gebruiken dus dit gebruik wil je minimaliseren.

Zorg dat je haar zijn vitaminen heeft gehad.

Voordat je van plan bent de stijltang nogmaals te gebruiken adviseer ik je om een haarmasker in je haar te doen. Op deze manier kan de stijltang eerst je haar van de vocht strippen die je zelf aan hebt gebracht in plaats van je natuurlijke haar oliën.

Breng olie aan op de droogste punten van je haar.

Je haarpunten zijn de oudste stukjes haar op je hoofd dus je wilt die vooral dat extra beetje aandacht geven.

Koop een goede stijltang

De stijltang die je hebt hoeft niet heel duur te zijn, maar je wilt ook niet zo eentje van vroeger die nog een metalen plaat heeft. Metaal kun je beter vermijden omdat het je haar makkelijker afbreekt. Zoek naar een stijltang met keramische plaat.
glanzend haar

Als je haar echt kapot is gegaan van overmatig hitte gebruik kun je dit het beste voorlopig mijden. Wat je vooral wilt doen is je focussen op het herstellen van je haar. Je hoeft geen talloze producten aan te schaffen want je haar word er niet gezonder op. Als het echt kapot is moet het eraf.