Je kent het wel. Ben je net naar de kapper geweest om al je dode puntjes af te knippen, heb je nog steeds last van gespleten haarpunten. En dan bedoelen we niet de puntjes onderin je haar, maar echt boven op je haar. Door deze handige tips kom je van die gespleten haarpunten af.

Diy: haarmasker

Heb jij last van beschadigd haar en gespleten haarpunten? Gebruik een keer in de twee weken een haarmasker om je haar te herstellen en te verzorgen. Je kan er natuurlijk eentje in de winkel kopen, maar hoe leuk is het om zelf een haarmasker te maken. Het is super makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is olijfolie, honing en een ei. Meng in een bakje een eetlepel honing met 3 eetlepels olijfolie en  eigeel. Roer dit goed door. Verdeel dit vervolgens over je haren en laat de haarmasker 30 minuten inwerken. Spoel je haar met shampoo uit en je haar is weer mooi, zacht en beschermend tegen splijtende haarpunten.

Zelf knippen

Als we het over zelf knippen hebben bedoelen we niet de gespleten puntjes aan het eind van je haar, maar de gespleten haarpuntjes boven op je haar. Dit kan op twee manieren. De manieren worden hier allebei uitgelegd.

Manier 1:
Puntjes boven op het haar kun je makkelijk zelf knippen. Neem een lok haar, leg die over je middelvinger en leg je wijsvinger en middelvinger erboven. Je ziet nu de puntjes opspringen. Die kun je met een schaar weg knippen.

Manier 2:
Dit is ook heel makkelijk om te doen. Draai je haar in een rolletje. Naar welke kant je rolt, maakt niks uit. Zorg dat je het strak draait. Wrijf vervolgens met je vingers langs het rolletje omhoog en weer naar beneden. De uiteinde van alle haartjes komen nu los uit het rolletje. Knip nu de haartjes die uit het bolletje steken af en je gespleten haarpunten zijn weg.

Wegbranden

In Friesland kennen ze het al jaren, maar de rest van de wereld kent het pas heel kort. Gespleten haarpunten wegbranden. In Friesland doen ze deze behandeling al 35 jaar. Volgens de Friese kapper is het beter dan een knipbeurt; ”Met een schaar knip je de punten bot af. Door te branden worden de puntjes dicht en rond geschroeid, waardoor de punten minder snel gaan splijten.” Je moet er wel wat voor over hebben want een behandeling is vanaf €45,- (afhankelijk van je haarlengte).

Lees hier hoe je gespleten haarpunten kan voorkomen.