Heb je te vaak stylingsproducten gebruikt en is je haar niet meer zo glanzend en stevig zoals het eerst was? We willen natuurlijk niet rondlopen met die doffen en gespleten haren. Gelukkig hebben wij zes manieren voor je zodat jij je niet meer hoeft te schamen voor jouw haar.

Eten

Als je gezond haar wilt krijgen is het belangrijk dat je weet wat je moet eten. Gezond haar hangt namelijk niet alleen af van de verzorgingsproducten die je gebruikt. Zalm is bijvoorbeeld goed voor een gezonde hoofdhuid, omdat zalm omega-3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer bevat. Kidneybonen bevatten proteïne, ijzer, zink en biotine. Dit verbetert de haar conditie en helpt tegen kaalheid en grijs haar. Ook zijn eieren goed voor je haar en bevatten proteïne, biotine en vitamine B12. Dit zijn belangrijke beauty voedingsstoffen.

Warme handdoek

Hierdoor herstelt je haar snel en voelt het weer zacht aan. Leg een handdoek in de magnetron tot dat hij warm is. Vervolgens doe je een voedende masker in je haar en wikkel je je handdoek erom heen. Door deze manier is gezond haar gegarandeerd.siliconen oliee

Siliconen olie

Heb jij last van droog en gespleten haarpunten? Vanaf nu niet meer! Gebruik siliconenolie die je in je haarpunten smeert. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig, want als je te veel siliconenolie in je haar doet wordt je haar al gauw vet. Het verzorgt en voedt je haar.

Olijfolie

Het klinkt raar maar olijfolie is echt goed voor je haar. Leg een plastice douchemuts in je badkamer. Zet een pan op het vuur en giet hier een koffiekopje olijfolie in. Verwarm de olie tot iets boven lichaamstemperatuur. Roer de olie tijdens het verwarmen goed door en voel met de top van je vinger of het warm genoeg is. Giet de olie in een bakje en neem hem mee naar de badkamer. Breng de verwarmde olie op je haar aan totdat al je haren doordrenkt zijn met olie. Doe nu de badmuts over je haar heen en laat het een kwartier intrekken. Was alle olijfolie uit je haar door het te wassen met shampoo. Je haar voelt nu zachter en gezonder aan.

Proteïne

Haar bestaat voornamelijk uit lange proteïne vezels die beschadigd kunnen raken. Het haar kan hierdoor dof aanvoelen en onverzorgd uitzien. Als je haar weinig proteïne bevat, houdt het ook weinig vocht vast. Proteïne heb je dus echt nodig in je haar. Je kan hiervoor proteïne conditioner of een masker gebruiken.

Borstel

Borstelen

Een goede borstel is heel belangrijk voor je haar. Je borstelt je haar namelijk dagelijks. Investeer daarom in een goede haarborstel met zachte, natuurlijke borstelharen.