Ieder succesvol persoon is ergens begonnen. Rijk worden kun jij dus ook! Met de juiste mindset en de juiste doelstellingen kun jij een wealthy lifestyle voor jezelf creëren.

Millionaires mindset

Begrijp dat succes nooit een zekerheid is. Daarom is het goed om risico’s te nemen. Je ideeën moeten gigantisch zijn en je doelen eindeloos. Als mensen je niet uitlachen zijn je dromen niet eng en groot genoeg. Begrijp dat als je iets wilt doen wat niet veel mensen bereikt hebben je ook onderscheid maakt tussen jou en de rest. Wie anders is wordt vrijwel altijd uitgelachen wat eigenlijk goed is, want je wilt niet zoals de rest eindigen met zo’n 9 tot 5 baan toch? Daarom moet jij je eigen mening hebben en sterk genoeg zijn om je niet te laten beïnvloeden door anderen. Besef dat je eerst 100 keer moet falen voordat je succes bereikt.

(De tips zijn bedoeld voor normale mensen met gemiddeld of laag inkomen die uit gewone of bijzondere gezinsomstandigheden komen)

TIJD

rijk wordenInvesteer in je tijd. In elke minuut die aan je voorbij gaat had er een miljoenenplan bedacht kunnen worden. Iemand die rijk is zal zich niet gauw vervelen. Je moet je tijd niet doelloos verspillen door bijvoorbeeld over je buurvrouw te roddelen, daar word je namelijk niet rijk van.

FOCUS

Uit onderzoek is gebleken dat als je als mens zijnde je ogen ergens op richt en ze ook daadwerkelijk daar op houdt, je je doel zult bereiken. Wil jij een miljonair worden? Werk daar dan iedere dag en minuut voor en houd je ogen op dat doel. Klinkt makkelijk maar het is moeilijk gedaan. Houd er ook rekening mee dat je vrienden zult verliezen omdat je egoïstisch moet zijn door voor jezelf te kiezen.

WAT IS SUCCES

Weet wat succes voor jou inhoudt. Meet je kennen en kunnen niet op basis van je kapitaal. Je kunt vandaag 1 miljoen erven van je opa die te overlijden komt. Dat maakt je rijk maar zodra het op is is het met de pret gedaan. Je weet niet hoe je met geld om moet gaan en ook niet hoe je het terug kunt verdienen.

BESPAAR

Raar maar waar: rijke mensen zijn in het algemeen best wel gierig. Niet omdat ze het geld niet hebben om het uit te geven, maar puur omdat ze weten wat hun geld waard is. Daarom moet je besparen op je onkosten want zo houd je meer geld over en kom je dichterbij rijkdom.

JE VRIENDENKRING

Omring je met rijke vrienden. Ik zeg niet dat je nu al je vrienden de bons moet geven of oude betrouwbare vriendschappen moet verbreken. Ik bedoel maar te zeggen waar je mee omgaat word je door besmet. Als jij constant omringt bent met mensen van de wealthy lifestyle zul je niet alleen veel dingen leren maar zal dit ook je focus opvoeren.

FAALANGST

Wees niet laf om na een afwijzing gelijk te stoppen. Denk logisch na: jij wilt miljoenen, dat wil iedereen! Je kunt niet zomaar op een investeerder aflopen en verwachten dat die jou meteen een gigantisch bedrag meegeeft. Je moet rekening houden met het feit dat je nog ervaring op moet doen. 10 van die afspraken zullen wel helpen 😉

RISICO’S

Je moet moet, moet maar dan ook MOET risico’s nemen. Als je bang bent om buiten de grenzen te spelen kan ik je een ding garanderen: je zult nooit rijk worden. Zekerheid is goed en natuurlijk wil je wel eerst je vaste contract, een afbetaald huis en schuldenvrije leven opbouwen, maar voor rijkdom zul je net dat extra stapje moeten zetten.

SPOT TALENT

hoe word ik rijkJe moet als ondernemer en zelfstandig persoon oog hebben voor talent. Een team opbouwen met mensen die samen met jou magie kunnen opbouwen. Het is ook belangrijk dat je een onpartijdig karakter hebt. Mensen maken van alles mee waardoor ze bepaalde karaktereigenschappen creëren. Jij moet voorbij de ellende kunnen kijken en het talent spotten. Jij kunt iemand motiveren om die talenten ten goede te gebruiken.

GELD

Leer met geld om te gaan. Hoe? Maak begrotingen van je inkomsten en uitgaven. Bevalt dit? Doe het ook voor je ouders of bijvoorbeeld goede vriendin. Zo leer je controle te hebben over uitgaven en inzicht te krijgen over getallen. Als de eerste ton binnenkomt zul jij die niet uitgeven aan schoenen of mooie tassen. Nee, jij zal dat geld investeren in een plan die alleen maar meer geld zal opleveren. Spend money to make money.

APARTHEID

Onderscheid je van de rest. Doe niet wat iedereen al doet maar wees innovatief, dat creëert competitie. Dat houdt dus in dat je er niet gelijk mee te maken krijgt door bijvoorbeeld je producten op dezelfde manier te promoten zoals anderen dat doen. De doelgroep die jij probeert te bereiken moet van je gaan houden om die dingen die jij doet. Zorg ervoor dat die dingen authentiek zijn en origineel. Je naam zal nooit vergeten worden.

Als je deze stappen volgt weet je zeker dat je op het juiste pad bent om succesvol te worden. Neem nooit genoegen met minder dan wat jij verdient!