Moeders die Facebook ontdekken en vaders die elke jongens nachecken die op je profielfoto hebben gereageerd. Onze ouders zijn geweldig en we zouden echt niet zonder ze kunnen, maar er is een plek waar je je ouders eigenlijk liever niet op ziet: op social media. Deze 10 irritante dingen zou jij vast en zeker herkennen.

1. Nee mam, je kan niet inzoomen op Instagram!
Laat je een foto zien aan je moeder op Instagram en ja hoor, ze zit er alweer met haar vingers aan. Na 12 keer gezegd te hebben begrijpt ze nog steeds niet, dat je niet kan inzoomen op Instagram.

2. Een comment op je profielfoto is ongemakkelijk.
Complimenten op je profielfoto’s zijn heel lief, maar hoeft echt niet. Als we een nieuwe foto uploaden en jullie zijn er als eerste bij, durft daarna niemand meer te reageren.

3. lach emoij dat is geen huil poppetje..
Lief dat je op dat berichtje reageerde van Sophie over haar hond die dood is, maar dat was geen huil poppetje.

4. Nee, die jongen die reageert op mijn profielfoto is niet mijn vriend.
‘Wie was die leuke jongen, die op jouw profielfoto reageerde? Is dat je vriend?’

5. Kettingbrieven hoef je niet te delen!
Een kettingbrief hoef je niet te delen. Je gaat niet dood als je dit niet deelt en het brengt ook geen ongeluk.

6. Een selfie is niet cool op die leeftijd.
Na een bepaalde leeftijd is het niet cool meer om selfies te maken. Leg je er dan ook bij neer. Alleen maar omdat Madonna het nog doet, betekent niet dat jullie het moeten doen.

7. De Speld berichten zijn niet echt.
Begrijp eindelijk eens dat berichten van De Speld niet echt zijn. Nee, er verschanst geen man in de wc van het NOS-gebouw met een verwarde hijskraan. En nee, Tess is geen beter mens omdat zij vroeger opstaat dan jij.

8. Geen vriendschap verzoek sturen naar mijn vrienden.
Stuur geen vriendschapsverzoeken naar mijn vrienden. Of naar die leuke jongen waarmee ik aan het daten ben. Jullie hebben geen idee hoe ongemakkelijk dit is. Nodig ze ook niet uit voor spelletjes.

9. Geen foto’s van mij plaatsen.
Je hebt al vaak gevraagd of ze geen foto’s van je willen plaatsen. Maar dan krijg je weer een melding en ja hoor, ze hebben je weer in een foto getagd. En wat voor een.. Ze kiezen net de foto’s uit van de tijd dat jij make-up nog niet had ontdekt. Bedankt mam en pap!

10. ‘Hoe gaat het? Groetjes oma’.
Je oma vond het ook tijd worden voor Facebook, heel gezellig want ze stuurt je iedere dag een berichtje. Niet een privé bericht, maar gewoon op je tijdlijn. Ze begint elk berichtje met: ‘Hallo, oma hier’.