Je kan niet werken zonder vier koppen koffie, je hebt het afgelopen uur al 11 keer op je mobiel gekeken en concentreren is echt een onmogelijke taak. De meeste mensen hebben het al, maar het zuiden moet nog eventjes wachten en dan is het eindelijk vakantie! Wij zetten 15 tekenen op een rijtje dat jij die vakantie echt nodig hebt.

1. Op tijd komen voor school is altijd lastig, maar de laatste tijd is het echt een onmogelijke taak geworden. Je hebt je snooze knop minimaal al vier keer ingedrukt vanochtend, want het is te koud om je bed uit te komen.

2. Je bent al moe als je wakker wordt. Voor sporten heb je geen energie meer en je bent blij als je thuis komt en op de bank kan gaan liggen.

3. Iedereen is vrij, behalve jij. Uit verveling check je een paar keer per dag Facebook. En dan zie je een paar mensen voorbij komen die vrij zijn: ze gaan een dagje shoppen, spreken af met vrienden en doen allemaal leuke dingen terwijl jij opgesloten op school (of op het kantoor) achter een computer zit.

4. Van chagrijnig zijn in de ochtend, naar de hele dag chagrijnig zijn.

5. Je hebt geen motivatie meer. De dingen die je nog moet doen schuif je steeds verder op.

6. Je hebt in het afgelopen uur al 11 keer op je mobiel gekeken. Jezelf concentreren is echt een onmogelijke taak.

7. Iedere dag is hetzelfde. Je staat iedere dag rond dezelfde tijd op, je ontbijt met je vaste menu, gaat om 08.30 aan het werk en rond 17.00 uur ben je klaar. De avonden zijn hetzelfde: je hebt je vaste sportdagen, vaste werkdagen, een avondje voor je vrienden en een paar avonden bankhangen.

8. Leuke outfit voor naar school? No way. Jij loopt het liefst in je oversized trui, gecombineerd met een legging en Uggs.

9. Je huid is nog witter dan Casper het spookje en de vraag of je ziek bent is al een paar keer langsgekomen.

10. Voor je het weet zit je alweer aan je vierde kop koffie van de dag.

11. Als je op jezelf woont is koken ineens niet meer dagelijks, maar wekelijks. Je eet liever een boterham met kaas dan dat je de moeite doet om wat te koken.

12. Huiswerk, tentamens en noem het maar op geven je een heleboel stress. Je moet nog zoveel doen, dat je maar besluit om te gaan slapen.

13. De dagen tellen tot de vakantie. Hoeveel dagen is het nog tot de vakantie? 300 dagen, 40 dagen, 3 dagen? Jij hebt dit allang uitgerekend.

14. Je hebt je favoriete series al veelte lang niet gezien. Gelukkig kun je dit in de vakantie inhalen.

15. Je spendeert de halve dag aan het zoeken van vakanties.