Wat vinden mannen aantrekkelijk aan vrouwen? Altijd leuk om weer eens boven te halen. Oftewel: zitten we nog in de goede richting? Volgens Dr. Wilson, verbonden aan de De Paul universiteit in Chicago, zijn de volgende 6 mannenmagneten wetenschappelijk bewezen. Lees mee!

1. Juiste taille-heupverhouding

taille-heup-verhoudingMannen hebben een voorkeur voor een taille-heupverhouding van 7/10, oftewel: je taille beslaat 70% van je heupen. Dit heeft puur te maken met de geschiktheid van vrouwen om kinderen te krijgen, iets waar mannen een vrouw onbewust op selecteren. Eh… maar hoe meet je dat? Neem een centimeter en meet je taille op het smalste punt en je heupen op het breedste punt en doe de rekensom taille/heupen x 100. Voorbeeld:

Taille 65 cm, heupen 92 cm. Rekensom: 65/92 x 100 = 70%

2. Hoge stem

hoge stemEen zware doorrookte stem bij een vrouw vinden mannen minder aantrekkelijk. Een vrouw met een hoge stem daarentegen trekt hen wel aan. Dit heeft weer alles te maken met jeugdigheid. Een hogere stem hoort bij een jonger persoon en ook bij een kleiner lichaam. Mannen schijnen ook acuut behulpzamer te worden als jij met een hoog stemmetje iets vraagt. Handig voor als je thuis een zware klus gedaan moet krijgen!

3. Lang glanzend haar

lang glanzend haarLang glanzend haar wordt gezien als een teken van een goede gezondheid en dus een grotere vruchtbaarheid. Op zich logisch als je kijkt naar dunner wordend haar bij oudere vrouwen. Het hormoon oestrogeen dat een belangrijke rol speelt bij het reguleren van de menstruele cyclus en bij zwangerschap, neemt af als een vrouw in de overgang is. Oestrogeen heeft namelijk onder meer invloed op de conditie van het haar.

4. Lach veel

veel lachenLach veel, vooral om zijn grapjes, daar schijnen mannen van te houden. Dit in tegenstelling tot vrouwen die een giebelende man minder op prijs stellen. Mannen vinden een lachende vrouw aantrekkelijk, vooral als er een prodent smile tevoorschijn komt, dit is namelijk – wederom – een teken van een goede gezondheid.

5. Geen make-up

natural look‘Mijn man ziet mij het liefst zonder make-up!’ Dit is eigenlijk een beetje onzin. Denk maar aan de celebs die make-uploos worden vastgelegd. Wat hier wordt bedoeld is: alsof je geen make-up draagt, oftewel de natural make-up look. Verschillende onderzoeken wijzen erop dat deze look momenteel weer erg in trek is. Mannen houden dus van natuurlijke schoonheid en niet van een plamuurlaag.

6. Rood rules

Tot slot: go red. rode lippenEen rode jurk met rode lippenstift? Ga ermee de deur uit. Rood is namelijk aantrekkelijk in de ogen van mannen, zo schijnt. Dit geldt vooral voor rode lippen, omdat de mond wordt beschouwd als één van de meest aantrekkelijke lichaamsdelen van de vrouw.

Bron: Express.be