Het jaar 2015 zit er weer bijna op. Nog even en we vieren weer kerst en gaan feestend het nieuwe jaar in. Dit jaar zijn er heel veel dingen gebeurd. Sommige dingen waar de hele wereld vanaf weet en sommige dingen die enkel in Nederland besproken werden. Hoe dan ook, wij hebben de hoogtepunten op een rijtje gezet in vier artikelen.

Fifthy Shades of Grey

De meest besproken film van begin 2015 was zonder twijfel Fifthy Shades of Grey. Het verhaal is gebaseerd op de bestseller van E.L. James. In 2012 zijn de filmrechten vrijgegeven en verscheen de film een paar jaar later in de bioscoop. De film brak wereldwijd records met de voorverkoop van de kaarten. Er werden namelijk meer van 2,75 miljoen kaarten verkocht. Er is waarschijnlijk niemand die niet van deze film heeft gehoord en daarom hoort deze duidelijk bij het jaar 2015.

Hello Adele

Een zangeres die we allemaal kennen heeft een nieuw wereldrecord behaald met haar nieuwe nummer Hello. Adele had jaren geen nieuwe nummers uitgebracht, maar het lijkt haar carrière niet te schaden want ze is weer helemaal terug van weg geweest. Binnen de eerste week was het nummer al meer dan 7,32 miljoen keer gestreamd en 333.000 maal verkocht. Een goede comeback voor Adele want ze brengt binnenkort ook haar nieuwe album uit genaamd 25.

Het blonde haar van Kim K

Blonde Kim Kardashian as malfidusKim Kardashian staat waarschijnlijk dagelijks in allemaal verschillende roddelbladen. Niet gek natuurlijk want als reality-tv-star gaan er nog wel eens geruchten rond. Sommige roddels blijken achteraf helemaal niet waar te zijn maar een was meer dan duidelijk dat het geen roddel was. De plotselinge beslissing van Kim om haar haar platina blond te verven. De meningen waren nogal gemengd over de kleur. Ze werd voor de grap bijvoorbeeld vergleken met Malfidus van Harry Potter. Na een korte tijd heeft ze het weer gauw naar haar oude kleur geverfd.

The Dress

The dress 2015Er werd een foto van deze jurk op Tumblr gedeeld en op 26 februari wist waarschijnlijk de hele wereld over deze speciale jurk. Het ging niet viral omdat het nou zo’n mooie jurk was maar omdat niemand nou eigenlijk wist welke kleur de jurk had. De ene persoon zag een blauw en zwarte jurk terwijl de andere persoon toch echt een goud met witte jurk zag. Op Twitter werden de meningen gegeven door bekende personen welke kleur zij zagen. Er werd uiteindelijk meer dan 10 miljoen keer over getweet. Persoonlijk zie ik goud met wit.

Eyebrown on fleek

Elk jaar is er wel weer een beauty dingetje waar heel het internet mee vol staat. Het is jullie waarschijnlijk allemaal niet ontgaan dat het dit jaar de term ‘on fleek’ was. Vooral in combinatie met wenkbrauwen. Ooit was het de winged eyeliner maar in 2015 stond heel Tumblr en Instagram vol met eyebrowns.