Het jaar 2015 zit er bijna op. Nog even en we vieren weer kerst en gaan feestend het nieuwe jaar in. Dit jaar zijn er heel veel dingen gebeurd. Dingen waar de hele wereld vanaf weet en dingen die enkel in Nederland besproken werden. Hoe dan ook, wij hebben de hoogtepunten op een rij gezet in vier artikels.

Gigi Hadid

Een model die het helemaal gemaakt heeft in het jaar 2015 is niemand minder dan Gigi Hadid. Ze was alweer eerder te zien maar na 2015 zal niemand haar naam zo snel meer vergeten. Ze is half Nederlands en daar zijn we stiekem wel een beetje trots op. Ze is een prachtig model met meer dan 7,5 Instagram volgers en een contract bij IMG models (New York). Ze won in 2015 ook de award ‘Model of the Year’ van de First Annual Fashion Los Angelos Awards. We mogen haar ook nog eens feliciteren met het feit dat ze een van de nieuwe angels is van het merk Victoria Secret.

Boeken van YouTubers

Het is geen geheim dat YouTubers het helemaal maken op bijna elk gebied. Ze krijgen awards, staan oog in oog met de meest bekende mensen op de rode loper, gaan op tour en hebben miljoenen volgers. Als je actief YouTubers volgt dan is het je vast wel opgevallen dat er wel heel veel YouTubers hun boek in het jaar 2015 hebben uitgebracht. Zo verscheen bijvoorbeeld Marcus Butler met Hello life, Miranda Sings met Selp-help, Tyler Oakley met Binge, Joe Sugg met Username: Evie en nog veel meer.

Drank en drugs

Het lied wat tegen verwachtingen in van sommige mensen opeens heel populair werd in Nederlands was het nummer Drank en Drugs. Het lied is van Lil’kleine en Ronnie Flex. Het was natuurlijk de tekst die het lied in eerste instantie deed opvallen maar ook de gekke videoclip. De videoclip was binnen een maand al meer dan 4 miljoen keer bekeken. De tekst gaf nog al wat ophef bij ouders van jongere kinderen en daarom werd er ook een kinderversie gemaakt waarbij drank en drugs vervangen werd door chips en cola.

Snapchatsnapchat

Een hele populaire social media app is Snapchat. De meeste van jullie zal deze app wel hebben en weten hoe het werkt. Een kleine tijd geleden stond heel het internet vol met die nieuwe update waarbij je regenboog kon kotsen en allemaal andere toepassingen zoals enge gezichten en je veranderen in een konijntje. De nieuwste toepassing is dat je filmpjes kan verlangzamen, versnellen en kan terug spoelen. Zeker een populaire en veel besproken app in 2015.

Kylie Jenner challenge

Een hele grote trend in 2015 op Facebook en Instagram was een filmpje van jezelf plaatsen waarbij je de Kylie Jenner challenge deed.  Mensen die de challenge doen zetten bijvoorbeeld een shotglaasje of een flesje op hun lippen en zuigen de lucht eruit. Hierdoor worden je lippen helemaal opgeblazen. Hierna maken veel mensen een foto van het resultaat en zetten het op internet met de hashtag: #KylieJennerChallenge. Al de verschrikkelijke resultaten waren overal te zien. Iets wat in 2015 gebeurde maar we ook graag daar achterlaten.