Het jaar 2015 zit er weer bijna op. Nog even en we vieren weer kerst en gaan feestend het nieuwe jaar in. Dit jaar zijn er heel veel dingen gebeurd. Sommige dingen waar de hele wereld vanaf weet en sommige dingen die enkel in Nederland besproken werden. Hoe dan ook, wij hebben de hoogtepunten op een rijtje gezet in vier artikelen!

Kendall Jenner

Kendall jenner model 2015Als iemand het helemaal gemaakt heeft in de modellenwereld is het Kendall Jenner wel. Haar carrière als model begon al eerder, maar sinds 2015 is zij echt niet meer weg te denken bij Fashion Weeks bijvoorbeeld. Ze is een grote inspiratiebron voor veel jonge meiden. Ze laat zien dat ze een eigen professionele carrière kan opbouwen, ook al komt ze uit een Reality TV Star gezin. We gaan vast nog veel meer van haar zien in 2016!

Call me Caitlyn

Om maar even in de Jenner familie te blijven: Bruce Jenner. Eerst werd de scheiding tussen Caitlyn en Kris Jenner bekend gemaakt, wat natuurlijk ook in de media verscheen, maar daarnaast is het ook waarschijnlijk niemand ontgaan dat de sportheld Bruce Jenner niet alleen een heel ander uiterlijk heeft gekregen maar ook een andere naam heeft aangenomen! Caitlyn gaf in 2015 aan dat hij liever als een zij door het leven ging. Het was een hele ophef, zeker omdat het een bekend sportpersoon is. Het heeft waarschijnlijk andere transgenders veel geholpen. Er is ook een korte documentaire gemaakt genaamd: ‘Call me Caitlyn’.

Ruby Rose

Ruby Rose orange is the new blackAls er een persoon in een klap wereldwijd bekend is geworden is het wel Ruby Rose. Zij speelde in het derde seizoen van de hit serie Orange is the new black. Ze was een opvallend persoon in de serie, zeker met al haar tatoeages. Het derde seizoen was mede door haar een nog groter succes.  Ze komt uit Australië en was daar al langer bekend, maar door haar rol wist opeens de hele wereld wie ze was. Ze is een groot voorbeeld voor homo’s en lesbiennes. Ze heeft namelijk zelf een relatie met een vrouw. Ze kleedt zichzelf ook vaak wat mannelijker en heeft zelfs eerst een geslachtsoperatie overwogen.

Vluchtelingen

vluchtelingen 2015Een heel recent en serieus onderwerp zijn de meer dan 2 miljoen vluchtelingen die uit Syrië zijn gevlucht. Iets wat we waarschijnlijk nooit meer zullen vergeten. De vluchtelingen kwamen via Turkije Europa binnen om zich hier veilig te stellen van de oorlog die in hun land gaande was. De foto die echt de hele wereld liet schikken was de foto van de kleuter die aangespoeld was aan een strand in Turkije. Die foto liet iedereen pas echt inzien hoe vreselijk de situatie was.