Nu Sinterklaas weer het land uit is beginnen we allemaal al de kerstbomen op te zetten. Ook dit jaar zijn de alternatieve kerstbomen weer helemaal in. Natuurlijke, milieuvriendelijke en super sfeervolle houten kerstbomen, die je elk jaar weer kunt gebruiken. De alternatieve kerstbomen kun je natuurlijk in de winkel kopen, maar als je een uniek exemplaar wil, dan kan je je alternatieve kerstboom natuurlijk ook zelf maken. Wij hebben vier leuke varianten voor je op een rijtje gezet, die je ook zelf kunt maken.

Houten kerstboom met ‘draaiende takken’leuke kerstboom

Deze kerstboom is sfeervol, trendy en je krijgt er geen naalden van. Deze kerstboom kan je bij een tuincentra halen, maar je kan deze kerstboom ook zelf maken. Hier moet je wel handig voor zijn. Christmaholic legt heel handig stap voor stap uit hoe je dit kan maken. In deze alternatieve kerstboom kan je sterren hangen, kaarsjes opleggen (wel heel voorzichtig ermee zijn!) en cadeautjes

 

 

 

kerstboomm

Kerstboom met takken op de muur

Heb je geen ruimte in huis voor een kerstboom? Maar wil je wel een kerstboom? Dan is dit een goede oplossing! Het is zo simpel en kost weinig geld. Het enige wat je moet doen is een paar mooie dikke takken zoeken of kopen en aan de muur vast maken. Zoek of koop ongeveer 10 takken van groot naar klein. Lijm kopspijkers of nagels aan de achterkant van de takken en hang ze tegen de muur. Hang er een paar ballen en lichtjes in en je hebt een mooi resultaat. Je kunt dit maken op de muur, maar ook op een houten plaat of op een witte spaanplaat achtergrond.

 

 

 

leuke_kerstboom_8

Foto kerstboom

Wat dacht je van een unieke en persoonlijke kerstboom. Dit is erg makkelijk om te maken. Kies een paar foto’s uit die je inspireren en die je graag de kerstperiode aan je muur wilt hangen. Je mag zelf weten hoeveel foto’s je kiest, maar onthoud hoe meer foto’s, hoe groter de boom. Plak de foto’s met plakband aan de muur in de vorm van een kerstboom. Gemakkelijk, mooi en je bespaard er veel geld mee.

 

 

 

 

kerstboom-van-hangende-kerstballen.1379510995-van-BijBabs

Kerstboom van kerstballen

Dit is een kerstboom die ik zelf echt heel gaaf vind. Dit maak je door kerstballen aan een touwtje vast te maken en deze vervolgens op te hangen aan het plafond. De touwtjes moeten wel geknipt worden op allemaal verschillende lengtes. Het erg lang om dit te maken, maar dan heb je wel iets unieks.

 

 

 

 

 

Q: Welke van deze alternatieve kerstbomen vind jij het mooiste?