Het nieuwe schooljaar is toch echt begonnen voor iedereen. Nieuw jaar, nieuwe klas, nieuwe leraren en natuurlijk huiswerk en toetsen. Dat hoort allemaal bij een nieuw schooljaar. Om dit jaar te overleven hebben wij een paar tips op een rijtje gezet die jou wel eens zouden kunnen helpen.

Schoolspullen

Om mee te beginnen is het natuurlijk wel zo handig om de juiste schoolspullen in huis te halen. Op sommige scholen krijg je een lijst met de benodigde spullen en dan is het makkelijk. Mocht je dat nou niet hebben gekregen schaf dan een agenda, genoeg pennen, verschillende schriften en een to-do boekje aan.

back to school tips

Goed begin

De beste tip die ik kan geven is om gelijk in het begin alles op alles te zetten. Je moet natuurlijk altijd je best doen maar we weten allemaal dat je er op het eind van het jaar toch wat minder zin in hebt. Als je alles bovendien goed bijhoudt, hoef je later in het jaar ook niet te stressen en achterstallig werk weg te werken.

To do lijstjes

Als je meerdere dingen moet doen dan is het wel zo overzichtelijk om alles op te schrijven op een lijstje. Zet alles duidelijk onder elkaar en markeer alles wat je al gedaan hebt. Je zou het kunnen onderverdelen per dag van de week of per vak. Koop een duidelijk boekje met ringband zodat je elke keer als je een to-do list af hebt deze eruit kunt scheuren.

to do list back to school

Leren

Als je voor toetsen en proefwerken gaat leren zet dan je mobiel uit of leg hem even weg. Ga daarna op een rustige plek zitten zodat je niet gestoord kunt worden. Als je een groot hoofdstuk moet leren maak dan een samenvatting zodat je de overbodige informatie die in het boek staat kan overslaan. De laatste tip is om echt op tijd te beginnen met leren. Hoe vaker je iets oefent, hoe beter je het onthoudt.

Slaap

Nu de vakantie voorbij is moet je weer wennen aan een heel ander ritme. Laat gaan slapen maar toch weer vroeg moeten opstaan voor school gaat niet goed samen. Zorg dat je genoeg slaapt en uitrust zodat je je goed kunt inzetten als je in de les zit en niet je rugzak als kussen gebruikt.

Q: Heb jij zin in het nieuwe schooljaar?