Covers zijn mega populair. En Youtube staat er vol mee. Het begint natuurlijk allemaal in de huiskamer, maar wanneer je eenmaal ontdekt bent kan je van je passie voor zingen een professionele carrière maken. Misschien ben je de volgende 5 artiesten al een keer tegengekomen in je tijdlijn van Facebook. En anders vind je hier hun beste en meest bekende covers!

Alex Aiono @alexaiono

Alex is 20 jaar en jaagt zijn dromen na in Los Angeles. Zijn cover van ”One dance – Drake” gaat op dit moment viral op social media. Dit heeft natuurlijk alles te maken met zijn grote talent in zingen, maar hij is naar onze mening ook gewoon heel leuk om te zien! En als kers op de taart begint Alex in het midden van het filmpje Spaans te zingen! Zijn cover heeft inmiddels al 6 miljoen weergaven op zijn YouTube-kanaal.

Check hier zijn cover!

Josh Levi @joshleviworld

Josh verovert de wereld met zijn prachtige stem en mooie uitstraling. En dat terwijl hij pas 17 jaar oud is! Zijn bekendste cover is Trap queen van Fetty Wap. Hij heeft van het stoere hiphop-nummer een mooie rustige slow jam gemaakt waar je uren naar kan blijven luisteren. Met ruim 6 miljoen weergaven is deze videoclip een van de bekendste covers van de afgelopen maanden!

 

William Singe @willsinge

William Singe is een van de artiesten die zijn nummers gewoon lekker thuis opneemt in zijn kamer. En het klinkt er niet minder om! Hij heeft in de afgelopen maand al zijn debuut in Nederland gemaakt tijdens zijn introtour. De Dutchies zijn fan hoor! Zijn cover van Drake’s Hotline bling is maar liefst 11 miljoen keer beluisterd op YouTube!

Leroy Sanchez

De naam alleen al… En dan heb je hem nog niet eens horen zingen! In 2010 werd hij ontdekt door John Jonsin. Een songwriter die tracks heeft mogen schrijven voor onder andere Beyoncé en Usher! Van Victoria (in Spanje, waar hij is opgegroeid) vloog hij naar Los Angeles om te werken met grote namen. Op dit moment heeft hij bijna 2 miljoen YouTube-abonnees. Zijn cover van Hello van Adele is de populairste video op zijn kanaal met 33 miljoen views!

Last but not least…

Cam Anthony @therealcamanthony

Op zijn vierde werd het zangtalent van Cam Anthony al ontdekt. En 10 jaar later kan hij nu al zeggen dat hij op heeft mogen treden in het Witte Huis en te gast is geweest bij de The Ellen Show. Op YouTube plaatst hij covers van bekende liedjes zoals Ain’t no sunshine en All of me van John Legend. Cam combineert R&B met pop en soul en wat hij ook zingt, het klinkt prachtig!

Wie is jouw favoriete coverartiest? Laat het ons weten in de comments!