Naar de sportschool gaan is vaak duur en je moet maar zin hebben om er naar toe te fietsen. Maar weet je zelf welke oefeningen je thuis kunt doen? Gelukkig bestaan er heel veel verschillende sport-apps, misschien wel iets te veel. Wij zetten daarom onze zes beste sport-apps op een rijtje. Welke kies jij?

App voor hardlopen

runkeeper-3-screenshots-1

Runkeeper
Een vrijwel complete hardloop-app. Houdt je sportprestaties bij op basis van gps. Achteraf kun je via de gps-tracking zien welke route je hebt afgelegd en hoe hard je op dat moment ging. Ook krijg je informatie over je hartslag en de hoeveelheid calorieën die je hebt verbrand. Daarnaast kun je een doel stellen voor jezelf, bijvoorbeeld ‘0,5 kg afvallen’ en de app geeft aan hoeveel je nog moet rennen. Ben jij trots op de enorme afstand die je hebt gerend? Dan kan je je scoren delen met vrienden of kan je het op Facebook zetten. Deze app is gratis.

Apps voor workouts

FitStar
FitStar is een app voor beginners. De app bied je een personal trainer en training die je via een video kunt volgen. Twee trainingen per week zijn gratis. Wil je er meer doen dan kun je ervoor kiezen om te betalen.

Nike training clubnike-training-club-app
Nike omschrijft deze app als een personal trainer in je broekzak. Hierop staan ruim honderden workouts, bedacht door trainers van het merk, maar ook door iemand als zangeres Jessie J. Deze app richt zich alleen op vrouwen. Je kunt instellen of je een beginnend, gemiddeld of gevorderd sporter bent. Elke oefening wordt uitgebreid voorgedaan op foto’s en video. Deze app is gratis.

App voor fietsen

Strava
Door deze app fiets je nooit meer alleen. Door de route tijden van je vrienden in te voeren, kun je de uitdaging aangaan om ze te verslaan. Als je de app opent, zie je allemaal grafieken waarin je kunt aflezen hoe lang en hoe ver je gelopen hebt, hoeveel vooruitgang je hebt geboekt en wat je positie is ten opzichte van je vrienden. Deze app is gratis.

App voor wandelen

Moves

Moves richt zich niet specifiek op de sporter, maar houdt de hele dag activiteiten van de gebruiker bij. Door een combinatie van sensors en gps weet Moves of de gebruiker wandelt, rent, fietst of de auto heeft genomen. Die activiteit is stap voor stap op een tijdlijn terug te zien. Als de gebruiker de app dagen lang niet opent, wordt toch elke beweging opgeslagen. iPhone-gebruikers kunnen hun verbrandde calorieën laten berekenen op basis van leeftijd, lengte en gewicht. Deze app is gratis maar slurpt je batterij leeg.

eetmeter

App voor gezond eten voor sporten

Eetmeter

Houd dagelijks bij wat je eet en de app van het Voedingscentrum geeft precies aan hoeveel calorieën je binnen hebt gekregen, wat je de afgelopen 30 dagen aan energie, vetten, koolhydraten, eiwitten en vezels hebt gegeten en wat je BMI is. Het is dus eigenlijk een eetdagboek. Deze app is gratis.