Een uitgedroogde keel, bonkend hoofd en een tollende maag. Gisteravond misschien iets te veel gedronken? Hoewel je de kater beter kan voorkomen dan genezen, is het daar soms net iets te laat voor. Voor die momenten hebben we anti-kater tips. Zo overleef je ‘the day after’.

Kokoswater, citroenwater

Het ligt voor de hand, maar toch. Alcohol droogt uit, dus dat moet je weer aanvullen met water. Kan je de smaak van gewoon water even niet handelen, ga dan voor kokoswater. Ook kan je gaan voor citroenwater, want sap uit citrusvruchten zorgt ervoor dat de gifstoffen, die de alcohol in je lichaam heeft gebracht, worden weggevoerd.bananen milkshake

Anti-alcohol superfoods

Als je wakker wordt met een kater, neem dan voedingsstoffen die dat rotte gevoel tegen kunnen gaan. Havermout zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel, bananen verzachten kloppende hoofdpijn en je lichaam hersteld van gember, honing en pepermunt.

Cola

Cola kan fijn zijn als je misselijk op bed ligt. Cola kalmeert namelijk de maag en laat de misselijkheid verdwijnen. Het is wel het beste om cola zonder prik te drinken. Laat je glas dus even staan voordat je hem opdrinkt. En drink met mate, maximaal een glaasje. Cola droogt namelijk ook uit.

Melk, milkshake en roomijs

Deze voedingsmiddelen lijken te helpen om je kater te verzachten. Dus waar wacht je nog op?

Asperges

Asperges zouden perfect zijn om je kater tegen te gaan, dankzij de vele proteïnen en mineralen. Hoewel het beter is om voor het uitgaan de asperges te eten, kan het ook de dag erna geen kwaad.

wortelen

Wortelen

Wortelen bevatten bètacaroteen, wat je lever helpt met ontgiften. En dat kun je wel gebruiken.

Ei

Eieren bevatten cysteïne, een aminozuur waardoor je lichaam sneller nieuw vocht aanmaakt. Daarnaast geven eieren je energie en helpen ze mee met de afvoer van gifstoffen. Let op; cysteïne zit in de dooier van het ei.

Sporten

Je lever breekt 1 glas alcohol af in anderhalf uur. Door het eruit te zweten voel je je mentaal veel sterker. Sleep jezelf naar buiten en haal een frisse neus. Zorg er wel voor dat je genoeg water bij je hebt.

Lees hier wat je juist niet moet doen bij een kater