Je huis of kamer inrichten is altijd heel erg leuk. Je kan het namelijk helemaal maken en stylen zoals jij dat wilt. We halen overal interieur inspiratie vandaan, maar wat zijn nou de interieurtrends van 2016? Wij hebben een paar trends voor jou op een rijtje gezet, zodat jij nog meer inspiratie kan opdoen dit jaar.

Marmer

Ook deze trend zagen we in 2015 voorbij komen en marmer blijft populair in 2016. Je kunt het heel subtiel verwerken in je interieur door bijvoorbeeld een marmeren snijplak in je keuken te zetten of waxinelichthoudertjes met een marmer print.

Interieurtrends 2016

Plants are friends

Een grote trend is om natuur in huis te halen, denk hierbij aan plantjes en bloemen. Deze trend begon al in 2015 maar is in 2016 zeker niet over en wordt juist alleen maar groter. Planten hebben een fris en rustig effect op een kamer. Je vind ze in alle soorten en maten en dat maakt deze trend zo leuk, want het blijft uniek.

Interieurtrends 2016

Natuurlijke elementen

De rede dat planten en marmer nog steeds zulke grote trends zijn komt omdat natuurlijke elementen helemaal in zin. Denk hierbij aan planten, steen soorten en hout. Grote houten tafels van steigerhout is een goed voorbeeld. Net zoals grote stenen tegels voor in de badkamer.

Interieurtrends 2016

Keramiek

Een hele nieuwe trend voor 2016 is keramiek. Misschien heb je geen idee wat keramiek is en daarom leggen wij het even uit. Keramiek een is een verzamelnaam van verschillende soorten materialen, die de zelfde eigenschap hebben: dat het bij verhitting keramiek wordt. Het zijn vaak mooie vazen en kopjes die je perfect kunt verwerken in je interieur.

Interieurtrends 2016

All about posters

Het komende jaar zal je veel posters gaan zien. Hierbij moet je niet denken aan een poster van Justin Bieber, maar aan een rustige posters. Zoek bijvoorbeeld mooie quotes bij elkaar en zet ze in lijsten. Hang die lijsten in een mooie vorm samen op. Het leuke hieraan is dat je het constant kan veranderen.

Interieurtrends 2016

Glas

Glazen woon accessoires zal je dit jaar ook veel terug zien. Glazen stulpen, schalen en vazen. Deze kun je heel leuk combineren met planten. Zet een plant in een oversized vaas of kom. Veel glas houd je interieur rustig en transparant.

Interieurtrends 2016

 

Q: Wat is vind jij de leukste trend voor 2016?