We kennen het allemaal wel: het nieuwe jaar is begonnen en dan bedenken we meerdere goede voornemen voor het nieuwe jaar. Wat willen we dit jaar anders of beter doen? Vaak zijn de goede voornemens heel standaard en bijna elk jaar hetzelfde. Daarom maken we een lijstje met de meest cliché goede voornemens.

Roken

Velen willen stoppen met roken maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch nemen we het ons elk jaar weer voor om in het nieuwe jaar echt te stoppen! Ooit zal het wel lukken toch…?

roken

Bron

Sporten

Ook echt een van de meest cliché voornemens is het beginnen met sporten of meer te gaan sporten. We willen allemaal een gezondere levensstijl erop nahouden in het nieuwe jaar. Meestal lukt dit ook wel een maandje, maar daarna wordt het toch lastig om het vol te houden.

sporten

Bron

Afvallen

Ook zo een: afvallen. Veel van ons nemen zichzelf voor om toch echt te beginnen met afvallen of beter te letten wat ze eten want het excuus dat de feestdagen eraan komen heeft geen zin meer. Toch is dit goede voornemen moeilijker vol te houden dan we hoopten van tevoren. Er is gewoon teveel lekker eten…

afvallen

Bron

Meer tijd voor jezelf

Na al die drukke feestdagen en eigenlijk gewoon een druk jaar besluiten we dat we in het nieuwe jaar toch echt meer tijd moeten nemen voor onszelf. In werkelijkheid is dit toch lastiger dan verwacht, want waar haal je die tijd vandaan als je het al druk hebt met school, werk en social life? Toch is het heel goed om soms even voor jezelf te kiezen.

meer-tijd-voor-jezelf

Bron

Meer sparen

Geld sparen blijft toch een lastige, vind je niet? Al die vaste lasten zoals je huur… en dan hebben we het nog niet eens over die ene leuke tas die je echt heel erg nodig hebt (#not). Geld uitgeven is heel erg makkelijk maar geld sparen is daarentegen niet zo makkelijk. Toch nemen we het ons elke keer weer voor.

geld-sparen

Bron

Juist geen goede voornemens

Je hebt ook een groep mensen die geen goede voornemens heeft. Zij vinden namelijk dat als je wat wil veranderen of verbeteren in je leven dat je dit elke dag kan toepassen in plaatst van pas starten in het nieuwe jaar. Geef ze eens ongelijk eigenlijk…

Wat is jouw goede voornemen voor 2017?