Wat nou als je de kans had om alle mooie plekjes op aarde te bezoeken, wat zou je dan willen zien? Dat vroegen wij ons dus ook af. Daarom hebben we een paar mooie maar ook bijzondere plekjes over de hele wereld uitgekozen.

The Pink Lake – Australië

Misschien heb je hier al eens van gehoord, namelijk ‘The Pink Lake’ in Australië. De originele naam is ‘Lake Hillier’. Dit is een plas die zoals je ziet helemaal roze kleurt. Waarom? Dat is eigenlijk nog voor iedereen een raadsel. Deskundigen denken dat bepaalde bacteriën die in de zoutafzettingen zitten een roze kleurstof veroorzaken. ‘The Pink Lake’ is beschermd natuurgebied en dit betekent dat je er helaas niet in mag zwemmen.

The Pink Lake in Australië, oorspronkelijk Lake Hillier genoemd

Haning Bridge Capilano – Vancouver (Canada)

In het bos van Vancouver (Canada) is deze brug te vinden die de ‘Haning Bridge Capilano’ wordt genoemd. Deze brug is al in 1889 (!!) gebouwd. Geen nood, in de loop der tijd is de brug natuurlijk wel meerdere keren gerenoveerd. Deze 137 meter lange brug staat bekend om zijn flexibiliteit en uitzicht. Dit is omdat de brug 70 meter boven de Capilano rivier hangt. Een prachtige manier om het bos eens van een andere kant te bekijken.

Haning Bridge Capilano – Vancouver (Canada)

Meteora – Griekenland

Iets wat niet zo ver weg ligt zijn de bergtoppen van Meteora, deze liggen in Griekenland. De bergtoppen steken zeker 620 meter boven het landschap uit. Tussen deze rotsformaties is ook nog iets heel bijzonders. Er zitten namelijk verschillende kloosters tussen en sommigen daarvan worden zelfs nog bewoond.
Leuk feitje: Tot 1925 was er een klooster genaamd Alyia Triada in gebruik die alleen via een mand te bereiken was of een ladder!

Tussen de bergtoppen Meteora in Griekenland liggen nog kloosters die bewoond worden

Preikestolen’ in Noorwegen

Een 604 meter hoge rots die ook nog eens compleet stijl afloopt. Dit is de ‘Preikestolen’ in Noorwegen. Letterlijk vertaald is het de preekstoel. Het is een flinke tocht naar boven, jaarlijks maken meer dan 150 toeristen deze klim van 4 kilometer. Maar het is het waard wanneer je eenmaal de top bereikt hebt, want dan heb je een prachtig uitzicht over Luysefjord.

De 'Preikestolen' (vertaald: Preekstoel) in Noorwegen