Dat vrouwen moeilijk zijn is over het algemeen wel bekend. Wij zeggen vaak dingen die we niet eens menen. En worden dan boos als mannen ons dan weer niet begrijpen. Wij zijn soms best lastig. Daarom deze tien dingen die vrouwen zeggen, maar niet menen. Laat het maar lezen aan je vriendje, misschien dat hij je nu wel eindelijk beter begrijpt.

1. ‘Ik ben bijna klaar.’
Naja bijna, ik hoef alleen nog maar mijn haren te krullen, make-up te doen en me om te kleden. Maar ik ben echt bijna klaar hoor.

2. ‘Er is niks.’
Het is alles behalve niks, maar dat moet hij gewoon weten. Begrijp mij gewoon dat als ik zeg dat er niks is dat er wel wat aan de hand is. Mijn vriendinnen weten dit ook al meteen.

3. ‘Ik koop geen kleding meer, ik ga sparen.’
En ja hoor, de volgende dag kom je weer thuis met vier truitjes, een jurkje, twee broeken en zes bh’s. Maarja, je kon dat toch niet laten hangen?

4. ‘Ik ben over hem heen.’
Toch praat ik elke dag zes keer over hem en check ik zo’n tien keer per dag zijn Facebook-pagina.

5. ‘Dat jurkje was in de sale.’
Op een of andere manier is uitverkoop een reden voor ons, dat we het jurkje dan wel mogen kopen.

6. ‘Ik ben niet dronken.’
Nee ik uh.. nee.. ik.. niet dronken.

7. ‘Ik had dit truitje echt nodig.’
Want ik heb echt niks om aan te trekken. Terwijl we eigenlijk bedoelen; ik heb niks nieuws om aan te trekken. Ook al had je vorige week net een nieuw truitje gekocht. Maarja, aan veertig truitjes heb je echt niet genoeg, deze had je echt nodig!

8. ‘Nog een stukje chocola.’
Tot dat de hele reep is opgegeten.

9. ‘Je moet zelf maar weten wat je doet.’
Je moet helemaal niet zelf weten wat je doet. Je snapt nu toch wel dat ik boos ben.. Nu heeft hij echt een problemen.

10. ‘Ik ben aan de lijn.’
De grootste leugen die wij vrouwen vertellen. Ik ben aan de lijn, maar vervolgens eet ik die dag erna wel een bak friet. Een cheatdag kan wel toch. Nouja, een cheatweek. Oke, een cheatjaar.