Bewaar jij je medicijnen ook in de badkamerkast, samen met je make-up? Dan moet daar meteen verandering in komen. Weet je dat dit voor de producten en jouw gezondheid helemaal niet goed is? Het wordt dus tijd voor een herinrichting van je badkamerkast. Deze producten kan je beter ergens anders dan in die vochtige omgeving bewaren.

Medicijnen

Op de bijsluiter van medicijnen staat bijna altijd: bewaren bij kamertemperatuur tussen de 19 en 25 graden en uit de buurt blijven van vocht om hun werking niet te verliezen. In de badkamer is het vaak vochtig en gevoelig voor hoge temperaturen. Dit is niet goed voor je medicijnen.

Vitamines

Hetzelfde geld voor vitaminepillen. Als zij blootgesteld worden aan warmte en vochtigheid, dan zullen ze minder goed werken. Zelfs al staan ze in een medicijnkastje is het nog niet goed voor je vitaminepillen.

ParfumDior-Perfume-Set-Collection-Prices-For-Miss-Dior

Parfum moet je altijd op een koele en donkere plaats bewaren. In elk geval, houd je flessen uit het zonlicht en bewaar ze niet op vochtige ruimtes zoals een badkamer. Als je jouw parfum wel hier bewaard, dan zal je parfum sneller vervliegen.

Make-up

Staat jouw make-up in de badkamerkast? Tijd om een make-up tafel voor in de slaapkamer aan te schaffen, want ook cosmetica moet op kamertemperatuur bewaard worden in de badkamer schommelt de temperatuur te veel. Dit is niet goed voor je make-up.

kwastjesMake-up kwasten & sponsjes

Bacteriën houden van warmte en vocht en zijn dus volop aanwezig in jouw badkamer. Gebruik je kwasten of sponsjes om je make-up aan te brengen, dan smeer je die bacteriën via je sponsjes en make-up op je gezicht.

Sieraden

Je houd je sieraden tijdens het douchen waarschijnlijk niet om, maar waar laat je ze dan? Waarschijnlijk net zoals mij even op de rand van de wastafel.  Maar dit kun je beter niet doen, ze verliezen hierdoor veel sneller hun glans en dat is zonde. Laat ze dus op je make-up tafel liggen.

Scheermesjes

De meest logische plek voor je scheermesjes: het badkamerkastje. Maar dit is geen goede plek. Door de stoom en vochtigheid roesten ze sneller en word je mesje bod. Wil je ze toch in de badkamer bewaren? Stop ze dan in een gesloten bakje of doosje.